Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Behoefte aan 10.000 nieuwe bio-bedrijven"

BÖLW: bio-omzet Duitsland op 6,59 miljard euro

De verkoop van biologische producten in Duitsland is in 2011 met negen procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze cijfers zijn dinsdag door de Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft (BÖLW) bekendgemaakt. De omzet groeide van 6,02 miljard euro in 2010 naar 6,59 miljard euro.

"Deze groei is bemoedigend, maar er staat slecht nieuws tegenover: de ontwikkelingsachterstand van de biologische landbouw wordt alleen maar groter", zegt Alexander Gerber, directeur van BÖLW.

Het areaal waarop biologische landbouw bedreven wordt is van 990.702 hectare in 2010 toegenomen tot 1.013.540 hectare in 2011. En er zijn nu ongeveer 23.000 bedrijven, dat zijn er 1.061 meer dan in 2010.



Het gevolg is dat het importaandeel blijft stijgen. "Voor granen ligt dit bijvoorbeeld op 15 procent, voor aardappelen op 26 procent en voor wortelen en appelen op ongeveer 50 procent", zegt Gerber. "We hebben behoefte aan 10.000 nieuwe biologische bedrijven, om de kloof tussen vraag en aanbod voor de lokale biologische producten te sluiten", zegt Felix Prinz zu Löwenstein, directeur van BÖLW.
Publicatiedatum: