Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Smartphone-app meet prestaties van zonnepanelen

Zonnepanelen leveren energie op. Maar hoeveel en wanneer, dat is voor gebruikers niet altijd zichtbaar. Daarom heeft zonnepanelenfabrikant SunPower Corp. een speciale app ontwikkeld waarmee de prestaties van geleverde panelen via de smartphone gevolgd en gemeten kunnen worden.

Meten en delen

Met de app kan precies gezien worden hoeveel energie de zonnepanelen opleveren en wat het verbruik is van een huishouden. Ook is te zien hoeveel co2-uitstoot er met de zonnepanelen bespaard wordt. De gegevens kunnen realtime bekeken worden, maar het is ook mogelijk om een vergelijking per uur, maand of jaar te maken. De data kan eenvoudig worden opgeslagen en gedeeld worden met vrienden en familie. Deze mogelijkheid bestond eerder ook, maar alleen op de computer. Nu maakt het niet meer uit waar je bent, zolang je je smartphone maar bij de hand hebt.

Toenemende vraag

Met deze nieuwe app wordt handig ingespeeld op de toenemende vraag van consumenten naar zonnepanelen. De stijgende tarieven voor stroom en gas maken van zonne-energie een aantrekkelijk alternatief, zeker nu China ook relatief goedkope zonnepanelen levert.

Bronnen: EcoSeed, Sunpower, Tribune.com, New York Times via hetkanWel.nl

Publicatiedatum: