"Sanjay Dave: "Authentieke en geloofwaardige sector"

India blijft groei bio-landbouw bevorderen

India is het land van het jaar op BioFach 2012. Dit project wordt uitgevoerd samen met Apeda, de Indiase exportpromotie-organisatie in New Delhi. Sanjay Dave, directeur van Apeda, vertelt dat ze mensen willen inspireren met het hele spectrum van Indiase biologische producten en eco-textiel. "Bovenal willen we de geloofwaardigheid en authenticiteit van Indiase biologische producten tonen, alsmede de goede traceerbaarheid van de productie."

Het belangrijkste doel voor India is volgens hem om in de komende jaren een biologische landbouwoppervlakte van vijf miljoen hectare te bereiken. "We willen kleine boeren blijven helpen bij het certificeringsproces. Ook doen we dit door het 'Participaroty Guarantee System' (PGS) uit te breiden in kleine dorpen. Dit is een voortraject van groepscertficering voor kleine boeren. Ook is het volgens ons zeer belangrijk om intensieve marketing te voeren voor biologische producten in de toekomst. En we willen het netwerk va wetenschappers, boeren, verwerkers, certificeerders en andere spelers op de markt uitbreiden en verdiepen." Andere doelen zijn om de werkgelegenheid in de sector te stimuleren en meer bekendheid te genereren voor de Indiase biologische labels.

Er zijn een aantal staten erg actief in het bevorderen van de bio-markt in India. Dit zijn volgens Sanjay Dave: Uttarakhand, Sikkim, Arunachal Pradesh, Mizoram, Karnataka en Himachal Pradesh.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.