Winnende gedicht komt op melkpak van Weerribben Zuivel

Dichten voor een bewoonbare aarde

Opnieuw organiseert Gedicht in de Gelagkamer / Leerhuis Amsterdam een prijsvraag voor Gedichtendag. Dit met het motto: Dichten voor een bewoonbare aarde.

De gedichten kunnen ingezonden worden tot 7 december 2011. De beste gedichten worden op muziek gezet en bij de feestelijke prijsuitreiking 26 januari 2012 uitgevoerd (Componisten: Christiaan Winter, Anna van Nieukerken, Leendert Roosenbrand, Jacob Lekkerkerker en anderen).

De hoofdprijs is je gedicht op een melkpak van Weerribben Zuivel (minstens 200.000 exemplaren verkocht). Scholierenprijs: je rap, rijm, haiku of song op een Fairtrade kussensloop van biologisch katoen. Andere prijzen: je vers op een vuilniswagen, bier- of groenteverpakking. De publieksprijs is geheim.Voorwaarde is dat het gedicht past binnen het motto 'Dichten voor een bewoonbare aarde'. Kijk voor andere wedstrijdvoorwaarden op www.duurzamedichtregels.nl.

De deelname is gratis. De eerste honderd inzenders ontvangen een groene cadeaubon, de Groene Prikkel.

De jury bestaat uit: neerlandica dr. Hannemieke Stamperius, filosoof dr. Theo de Boer, 'Denken over dichten', dichteres Marjolijn van Heemstra en theoloog dr. Udo Doedens.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking zal op donderdag 26 januari 2012 plaatsvinden, om 19:30 uur. Locatie: Van Limmikhof, Nieuwe Keizersgracht 1A, Amsterdam.

Voor meer informatie: www.duurzamedichtregels.nl en www.gedichtindegelagkamer.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven