Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Winnende gedicht komt op melkpak van Weerribben Zuivel

Dichten voor een bewoonbare aarde

Opnieuw organiseert Gedicht in de Gelagkamer / Leerhuis Amsterdam een prijsvraag voor Gedichtendag. Dit met het motto: Dichten voor een bewoonbare aarde.

De gedichten kunnen ingezonden worden tot 7 december 2011. De beste gedichten worden op muziek gezet en bij de feestelijke prijsuitreiking 26 januari 2012 uitgevoerd (Componisten: Christiaan Winter, Anna van Nieukerken, Leendert Roosenbrand, Jacob Lekkerkerker en anderen).

De hoofdprijs is je gedicht op een melkpak van Weerribben Zuivel (minstens 200.000 exemplaren verkocht). Scholierenprijs: je rap, rijm, haiku of song op een Fairtrade kussensloop van biologisch katoen. Andere prijzen: je vers op een vuilniswagen, bier- of groenteverpakking. De publieksprijs is geheim.



Voorwaarde is dat het gedicht past binnen het motto 'Dichten voor een bewoonbare aarde'. Kijk voor andere wedstrijdvoorwaarden op www.duurzamedichtregels.nl.

De deelname is gratis. De eerste honderd inzenders ontvangen een groene cadeaubon, de Groene Prikkel.

De jury bestaat uit: neerlandica dr. Hannemieke Stamperius, filosoof dr. Theo de Boer, 'Denken over dichten', dichteres Marjolijn van Heemstra en theoloog dr. Udo Doedens.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking zal op donderdag 26 januari 2012 plaatsvinden, om 19:30 uur. Locatie: Van Limmikhof, Nieuwe Keizersgracht 1A, Amsterdam.

Voor meer informatie: www.duurzamedichtregels.nl en www.gedichtindegelagkamer.nl.
Publicatiedatum: