Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitsers financieren bio-cacaoproject in Ghana van 17.000 hectare

Ghana zal binnenkort op bijna 17.000 hectare biologische cacao voor de wereldmarkt gaan verbouwen. Dit met de hulp van een project dat gesteund is door de Zwitserse ambassade. Zij steunen hiermee kleine cacaoproducenten.

Het project is in 2007 al opgezet. Dit was een samenwerking tussen het Ghanese bedrijf Yayra Glover Limites en de Zwitserse organisaties Pakka en Max Felchlin. Het project vindt plaats in het Suhum-Kraboa-Coaltar district in de oostelijke regio van Ghana.

Het project werd officieel gelanceerd als het 'Fairtrade Organic Cocoa Project' en het zal naar verwachting de productie van bio-cacao in Ghana versterken. Ambtenaren van de Zwitserse ambassade verwachten dat 7000 Ghanese gezinnen van het project gaan profiteren. "Dit biedt kleine boeren een kans, door middel van training en advies wordt hun ondernemerschap gestimuleerd", vertelt Brigitte Cuendet van de Zwitserse ambassade.

"De wereldmarkt voor biologische cacao is erg klein, en de vraag neemt toe, maar wij produceerden nog niet voldoende om hiervan te profiteren", reageert Dr. Yaw-Adu Ampomah van Cocobod. Hij geeft aan dat Ghana zich goed moet positioneren. "Wanneer de vraag groeit, moeten wij voldoende kunnen leveren. De vraag zal de productieprijs bepalen."

Publicatiedatum: