Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Enthousiasme over duurzame tips

Meer Nudge-tips op verpakkingen Puur & Eerlijk

Albert Heijn heeft de intentie om de Nudge-duurzame tips op meer producten in het Puur & Eerlijk assortiment te vermelden. Dat verklaarde brandmanager Sanne Zwinkels tijdens een ontbijtsessie bij Rondeel ter gelegenheid van de eerste verjaardag van Nudge op 11-11-2011.

Details

Om pasta, rijst en eieren gaar te krijgen, kun je na een paar minuten koken het gas uitzetten en de deksel op de pan doen. Dat was de energiebesparingstip van een van de leden van consumentenplatform Nudge. Op de etiketten van de Rondeel-eieren uit het AH puur & eerlijk assortiment staat deze milieutip inmiddels vermeld: na twee minuten koken kan het gas uit.

Deze tip werd door heel veel consumenten opgepikt en doorverteld. Albert Heijn kreeg veel positieve reacties op het vermelden van deze tip op de verpakking van Rondeel-eieren.

Nu gaat Albert Heijn kijken of ze dit initiatief verder kunnen uitbreiden. De gedachte hierachter is dat de consument een enorme rol kan spelen in het bevorderen van duurzaamheid. "Als iedereen een paar minuten gas bespaart bij het koken of de wasmachine een paar graden lager zet, besparen we met z'n allen tonnen C02" aldus Jan van Betten, de oprichter van Nudge.

Bron: PressDoc
Publicatiedatum: