Club 2025 wil duurzaam consumeren stimuleren

Met de oprichting afgelopen vrijdag van Club 2025 wil een groep ondernemers zich sterk maken voor verdere stimulering van duurzaam consumeren. Club 2025 is de eerste Friese ondernemingsorganisatie waarbij duurzaam denken en handelen centraal staat. Club 2025 wil een actieve bijdrage leveren aan duurzaam energiegebruik en energiebesparing door haar leden te informeren, motiveren en te inspireren. Club 2025 wil dat de leden hun omgeving hierbij gaan betrekken: consumenten, overheid en het onderwijs.

Club 2025 heeft 11 november, Dag van de Duurzaamheid, aangegrepen als de dag van haar oprichting. Tijdens een speciale klimaattop van de gemeente Leeuwarden wordt de stichting vandaag officieel opgericht. Eén van de eerste wapenfeiten van Club 2025 is het Event GROEN, dat van 23 tot en met 26 februari 2012 plaatsvindt in het WTC Expo in Leeuwarden. Event GROEN is een meerdaagse publieksmanifestatie over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit de provincie Fryslân, de gemeente Leeuwarden en het bedrijfsleven. Voor meer informatie: www.eventgroen.nl

"We willen consumenten bewust maken hoe ze zelf bij kunnen dragen aan een duurzame samenleving. Ondanks de enorme aandacht die er is voor het onderwerp merken we als ondernemers dat het bij veel consumenten nog ontbreekt aan uitgebreide kennis", aldus Trudie Timmerman, één van de oprichters van Club 2025. Timmerman hoopt dat veel ondernemers zich aansluiten bij de nieuw opgerichte ondernemersclub.

De oprichters/ondernemers zijn: Trudie Timmerman (Tiparo), Wim Terpstra (Technea Duurzaam), Johan ten Brinke (TB Noordadvies), Henk Planting (Planhus), Gerke Wispelweij (Buro360) en Douwe Faber (Ekwadraat).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven