"Dit zal naar schatting nog tot zaterdag duren"

Webshop EetBiologisch al enige dagen offline

"Tot onze schrik moesten wij afgelopen vrijdagavond constateren dat er een hardnekkige storing was ontstaan op de webhosting service van www.eetbiologisch.nl. Tijdens een grootschalige technische update bleken er problemen te zijn ontstaan in de software, waardoor de server voor de veiligheid tijdelijk werd uitgeschakeld. Echter werden daardoor de problemen niet opgelost maar werden deze verergerd... Gezien de storing voor een gehele gebruikerskring is ontstaan en als reactie daarop vele gebruikers hun server vervolgens weer handmatig opstartten, ontstond er een piek aan verkeer dat de webhosting service niet kon verwerken. Resultaat hiervan is dat de data corrupt is geraakt en er de afgelopen dagen met man en macht gewerkt moest worden om de data veilig te stellen en bewerkbaar te krijgen. Zover zijn wij ook gekomen", lichten Elvira en Sander toe in de nieuwsbrief van EetBiologisch.nl.

"De volgende stap is het herinstalleren van de server en weer online plaatsen van de webwinkel, wat naar schatting tot aanstaande zaterdag zal duren. Tot die tijd zal de website eindeloos blijven laden en zullen wij niet bereikbaar zijn via e-mail. Een dergelijke storing zal ons niet in de koude kleren gaan zitten, helaas is het een moeilijk proces om tot herstel te komen. Excuses voor het ongemak en de onbereikbaarheid richting onze klanten is natuurlijk op zijn plaats"

In de tussentijd zijn de ontwikkelingen te volgen via de Twitter-account, waar ook nog kleine bestellingen kunnen worden opgenomen. Om het ongemak te verlichten zal na herstart aanstaande zaterdag iedereen per e-mail een kortingscode ontvangen voor 10 procent korting op het gehele assortiment. Tevens zal vanaf heden bij een aankoopbedrag van 100 euro of meer geen verzendkosten worden berekend.

Gegroeid tot ruim 2900 producten

De afgelopen maanden zijn de prijzen voor de duurzame huishoudproducten van palmblad, suikerriet, bioplastic en cassave omlaag gegaan - samen met de prijzen van vele andere producten die de webshop nu direct uit éigen voorraad kunnen leveren. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven