Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mongozo pils wint Double Gold op International Beer Competition BIRA 2011

Tijdens de International Beer Week in Israël heeft het pils van Mongozo de Double Gold Medal gewonnen op de prestigieuze biercompetitie BIRA 2011 in Tel Aviv. Bovendien kwam het pils naar voren als beste bier van de categorie 'Speciality Beers'. Bieren van over de hele wereld namen deel aan de competitie die werd ingedeeld in 59 categorieën. Een internationaal gekwalificeerde jury onder leiding van de Tsjechische bierexpert Ing. Josef Tolar beoordeelde de deelnemende bieren.

De prijs Double Gold is de hoogste onderscheiding die in een categorie gewonnen kan worden. Mongozo Premium Pilsener kreeg van de jury tussen de 93 en 100 punten. Resterende prijzen binnen een categorie zijn 'Gold' (86 en 92.99) en 'Zilver' (82.00 en 85.99).Grote internationale onderscheiding

"In de aanloop naar de Max Havelaar Fairtrade weken die plaatsvindt van 27 oktober tot en met 6 november 2011 zijn we ontzettend blij met deze grote internationale onderscheiding. Bovendien bewijzen we opnieuw aan de coeliakie patiënten die glutenvrij moeten eten en drinken dat wij voor deze groep een kwaliteitspils brouwen. Tsjechië is het pilsland bij uitstek en als de 'grootmeester' van de pilzen samen met de rest van de jury ons bier zo goed beoordeeld dan weten we zeker dat we goed bezig zijn", reageert Jan Fleurkens, Marketing Directeur Mongozo.

Over Mongozo

Mongozo bestaat sinds 1994. De bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe en zijn verkrijgbaar in de smaken Mango, Banana, Coconut, Quinua en Palmnut. Vier van de vijf bieren zijn Fairtrade gecertificeerd en herkenbaar aan het Max Havelaar keurmerk op het etiket. De ingrediënten en traditionele recepturen zijn natuurlijk en afkomstig uit exotische culturen. Sinds september 2010 is Mongozo Premium Pilsener aan dit assortiment toegevoegd. Een Fairtrade, Biologisch en Glutenvrij pils in één bierfles. Wereldwijd de enige pils met deze drie elementen. Het pils is verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn, slijterijketen Mitra en via het fairtrade, biologische en glutenvrije verkoopkanaal.
Publicatiedatum: