
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nieuw: biologische BBQ-pakketten
- Studenten en dierenartsen verdiepen zich in biologische diervoeding
- Satellietbeelden ingezet om biologische katoenvelden op te sporen
- "Omstandigheden niet optimaal door koud voorjaar en minder natuurlijke bestuivers"
- Eerste stappen gezet naar alternatieve behandeling van wormproblematiek bij bio-leghennen
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
'Proef de smaak van Flevoland'
Flevoland promoot gebruik regionale en biologische producten
Met 'Proef de Smaak van Flevoland' wordt Flevoland geprofileerd als 'smaakprovincie'. Plaats van handeling zijn onder andere landbouwbedrijven, zorginstellingen, ziekenhuizen en scholen. 'Proef de Smaak' is afkomstig van het Centrum voor Biologische Landbouw in samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland. Ook Toerisme Flevoland is betrokken. Uitgangspunten van 'Proef de Smaak' zijn onder andere: aandacht voor smaak in 'vers', 'ambachtelijk', 'seizoen- en streekgebonden', het bevorderen van de bewustwording van streek- en seizoensproducten en biologische voeding, het genieten en aandacht voor eten aan tafel, als onderdeel van het eigen cultureel erfgoed.
Naast de Week van de Smaak die begin oktober plaatsvond, zijn er diverse activiteiten zoals het planten van fruitbomen op schoolpleinen en het ondersteunen van zorginstellingen en ziekenhuizen om bewoners en patiënten meer verse, seizoensgebonden, pure en duurzaam geproduceerde regionale producten te bieden. Ook worden ondernemers ondersteund die een Kinderkookcafé willen opzetten en kunnen inwoners en bezoekers van Flevoland kennismaken met de Smaak van het Flevolandschap door smaakvolle rondleidingen van Biologische Streekgidsen.
Flevolands gedeputeerde Jan-Nico Appelman steunt het initiatief: "Het project is voor Flevoland een belangrijke kans om de regio met eigen, unieke en kwalitatief goede producten te onderscheiden. Flevoland kan zich op de kaart zetten als smaakprovincie én als regio met een mooi cultuurlandschap. Burgers raken door het gebruik van regionale producten meer bij hun leefomgeving betrokken. Door beter te profiteren van het aanbod aan regioproducten versterken we de regionale economie."
Omdat het project bijdraagt aan de leefbaarheid in het landelijk gebied van Flevoland en er een groot aantal organisaties, ondernemers en vrijwilligers betrokken zijn, ontvangt Stichting Biologische Landbouw Flevoland een LEADER-bijdrage van 142.301 euro. De provincie Flevoland draagt 95.800 euro bij en de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder en Urk gezamenlijk 46.500 euro.
Bron: Provincie Flevoland
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-08 Bestuurswisseling en onderzoek naar consumentengedrag tijdens ledenvergadering BioNederland
- 2023-06-07 "Bijdrage geleverd aan plaatsbepaling biologische landbouw"
- 2023-06-02 EWS Group locatie Oosterhout Skal-gecertificeerd
- 2023-06-02 Feestelijke opening bij bijna 200-jarig familiebedrijf Simon Lévelt in Haarlem
- 2023-06-01 Flevosap viert dertigjarig bestaan met feestelijk actiejaar
- 2023-06-01 Organto boekt eerste kwartaal 9,7% winst
- 2023-05-31 Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische kasteel
- 2023-05-30 Ramon Alcedo nieuwe directeur van Fairtrasa Peru
- 2023-05-26 FNV stapt teleurgesteld uit IMVO Convenant Voedingsmiddelen
- 2023-05-26 In memoriam Harmen Peters
- 2023-05-24 Koen Regout nieuwe CEO van Brandt & Levie
- 2023-05-19 KoRo haalt 20 miljoen euro extra op bij investeerders
- 2023-05-15 Internationaal Primeur-magazine nu online beschikbaar
- 2023-05-12 "Het mooiste was voor mij de biologische tak"
- 2023-05-11 "Ik verwacht dat de wil om biologisch te eten doorgroeit"
- 2023-05-11 Voets Specialiteiten meldt overname activiteiten Foodelicious
- 2023-05-11 Jeroen Kiers vertrekt als CEO van Ausnutria
- 2023-05-11 Joannusmolen neemt Sore en Love my Veggies over
- 2023-05-10 Twee jubilarissen bij TerraSana
- 2023-05-09 Van Gorp Diervoeders bestaat 100 jaar