'Proef de smaak van Flevoland'

Flevoland promoot gebruik regionale en biologische producten

Europa, de provincie Flevoland en de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder en Urk en de Rabobank Flevoland subsidiëren samen de promotie en het gebruik van regionale producten. Ze doen dat met het project 'Proef de smaak van Flevoland'.

Met 'Proef de Smaak van Flevoland' wordt Flevoland geprofileerd als 'smaakprovincie'. Plaats van handeling zijn onder andere landbouwbedrijven, zorginstellingen, ziekenhuizen en scholen. 'Proef de Smaak' is afkomstig van het Centrum voor Biologische Landbouw in samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland. Ook Toerisme Flevoland is betrokken. Uitgangspunten van 'Proef de Smaak' zijn onder andere: aandacht voor smaak in 'vers', 'ambachtelijk', 'seizoen- en streekgebonden', het bevorderen van de bewustwording van streek- en seizoensproducten en biologische voeding, het genieten en aandacht voor eten aan tafel, als onderdeel van het eigen cultureel erfgoed.

Naast de Week van de Smaak die begin oktober plaatsvond, zijn er diverse activiteiten zoals het planten van fruitbomen op schoolpleinen en het ondersteunen van zorginstellingen en ziekenhuizen om bewoners en patiënten meer verse, seizoensgebonden, pure en duurzaam geproduceerde regionale producten te bieden. Ook worden ondernemers ondersteund die een Kinderkookcafé willen opzetten en kunnen inwoners en bezoekers van Flevoland kennismaken met de Smaak van het Flevolandschap door smaakvolle rondleidingen van Biologische Streekgidsen.

Flevolands gedeputeerde Jan-Nico Appelman steunt het initiatief: "Het project is voor Flevoland een belangrijke kans om de regio met eigen, unieke en kwalitatief goede producten te onderscheiden. Flevoland kan zich op de kaart zetten als smaakprovincie én als regio met een mooi cultuurlandschap. Burgers raken door het gebruik van regionale producten meer bij hun leefomgeving betrokken. Door beter te profiteren van het aanbod aan regioproducten versterken we de regionale economie."

Omdat het project bijdraagt aan de leefbaarheid in het landelijk gebied van Flevoland en er een groot aantal organisaties, ondernemers en vrijwilligers betrokken zijn, ontvangt Stichting Biologische Landbouw Flevoland een LEADER-bijdrage van 142.301 euro. De provincie Flevoland draagt 95.800 euro bij en de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder en Urk gezamenlijk 46.500 euro.

Bron: Provincie Flevoland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.