Peruaanse bio-producten op prioriteitenlijst van de EU

De Europese Unie is van plan om Peru toe te voegen aan een voorkeurslijst van Derde Wereldlanden die biologische voedsel leveren. Jorge Jave, directeur van de bio-afdeling van Peru's 'National Agriculture Health Service' zegt dat Peru samen met China en Turkije aan de lijst toegevoegd zal gaan worden.

"Het proces zit in de laatste fase. We zijn optimistisch dat we tegen het einde van dit jaar of begin volgend jaar toestemming zullen verkrijgen", aldus Jave. Hij benadrukt dat de voorwaarden voor de opname in de lijst vergelijkbaar zijn met de eisen in de EU-landen. Dit betekent dat de certificeringskosten laag zullen zijn.

Momenteel zijn Argentinië en Costa Rica de enige Latijns-Amerikaanse landen op de EU bio-importlijst. Bananen, koffie en cacao vertegenwoordigen 90 procent van de biologische export van Peru. De belangrijkste markten voor deze producten zijn de VS en de EU, hoewel de vraag in Azië ook groeiende is.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.