VS: nu de scholieren nog overtuigen van het nut van gezonde snacks

In de VS gaan steeds meer scholen voor een gezonder aanbod in de voedselautomaten. Er blijkt alleen niet heel veel animo voor te zijn. "Dit is veel te gezond voor een tussendoortje", zegt scholier John Achnitz. Hij zit op de Commack High School in Long Island. "Kinderen gaan bijvoorbeeld voor Doritos, maar kopen niet snel een appel die ze ook voor niks van thuis mee kunnen krijgen."

"Door de gezonde snackopties in de automaten te bevorderen, ondersteunen we de lessen die thuis en in de klas worden gegeven", zegt Donald A. James. Maar tot nu toe lijkt chips toch te winnen. Van 1 tot en met 19 september zijn bijvoorbeeld 296 producten uit de 'healthy machines' op Commack gehaald. Dit is minder dan een derde van de verkopen in de nabijgelegen machine die een minder voedzaam alternatief biedt.


Uit deze automaat kunnen de scholieren zelfs hardgekookte eieren halen

In het hele land hebben scholen hun ongezonde snackaanbod vervangen door snack met een verlaagd vetgehalte, verse groenten en fruit en graanproducten. Deze inspanningen zijn gevoed door hernieuwde zorgen over overgewicht bij kinderen.

Veertien scholen in New York zijn daarom aan het testen met automaten die verse mango, watermeloen, stukjes ananas, rauwe wortelen en selderij aanbieden.

Scholen in Philadelphia behoorden tot de eersten die voor de gezonde automaten kozen. In 2009 werden in vijf automaten biologische thee en gearomatiseerd water verkocht. Binnenkort wordt dit uitgebreid naar 21 machines.'Fresh Healthy Vending', omschrijft haar automaten als een 'miniversie van Whole Foods'. Zij hebben het afgelopen jaar 800 automaten geïnstalleerd op scholen en universiteiten, en deze maand komen daar 150 automaten bij.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven