Massale opkomst eerste editie bio-markt 'Ripe' in VAE

Biologische voeding wordt langzamerhand steeds populairder in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit kan een vlucht gaan nemen nu er een wekelijkse bio-markt gehouden wordt. De eerst editie kon namelijk op een massale opkomst rekenen, meer dan 600 mensen kwamen hier op af.

De markt werd gehouden in het 'Dubai Garden Centre', binnen anderhalf uur waren de kraampjes uitverkocht. "De eerste marktdag was fantastisch en overtrof alle verwachtingen", zegt Becky Balderstone, oprichtster van de markt 'Ripe'. "Er was een grote opkomst. Sommige mensen waren teleurgesteld dat de producten op waren, maar dit zal in het vervolg niet meer gebeuren.Vooral de paddenstoelen waren populair. Alle producten op de markt zijn handgeplukt op boerderijen in de buurt van Al Ain en Abu Dhabi. Op de markt waren onder meer tomaten, aardappelen, paprika's, komkommers, sla en uien te koop. Dit aanbod zal groeien wanneer het weer koeler wordt in de VAE. "Ik zou graag meer variatie toevoegen, maar we moeten geduld hebben."

"De meeste biologische producten in de supermarkten zijn voor de meeste consumenten niet betaalbaar. De producten bij Ripe zijn dit wel, omdat we voor biologisch en lokaal gaan."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven