Ökoland maakt sterke groei door in 20 jaar tijd

Twintig jaar nadat Ökoland uit Wunstorf opgericht is, heeft het bedrijf met meer dan 20 procent groei een omzetsprong gemaakt. Het bedrijf werd toen als dochteronderneming van een Bioland-producentengroep opgericht en heeft zich gespecialiseerd in vleeswaren, worsten, conserven en diepvriesmaaltijden.

Vandaag de dag is Ökoland met ongeveer 120 producten een gevestigde naam in de markt. Alle Ökoland-producten worden volgens exclusieve recepten van gespecialiseerde en betrouwbare bedrijven vervaardigd. Het varkensvlees komt voornamelijk van Bioland-bedrijven in Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein. En het pluimveevlees komt van bedrijven die door landbouwvereniging BioKreis zijn gecertificeerd.Naast de basisverplichtigen van de biologische landbouw waaraan Ökoland moet voldoen, zet Ökoland zich ook in voor klimaat- en natuurbescherming en sociale, economische aspecten. Met de klimaatvriendelijk gecertificeerde (Stop Climate Change) braadworst ('Superwurst') heeft Ökoland op het gebied van klimaatbescherming een pioniersrol in de levensmiddelenhandel ingenomen.

Na meerdere jaren en in nauwe samenwerking met het voorgenomen cultuurlandschap concept van de Bioland-vereniging, worden op zoveel mogelijk leveranciersbedrijven concrete natuurbeschermingsmaatregelen toegepast.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven