Zevende 'Monats der Biolandwirtschaft' aan de gang

Al 505 nieuwe bio-bedrijven in Tsjechië sinds januari

Biologische landbouw wint terrein in Tsjechi├ź. Inmiddels produceren 4022 bedrijven op 483.200 hectare biologisch. Het Praagse ministerie van landbouw meldt dat het aantal biologische bedrijven sinds januari van dit jaar met 505 landbouwbedrijven toegenomen. En het areaal nam met 7,8 procent toe. Deze maand is de 'Monats der Biolandwirtschaft'. In het kader daarvan werden deze cijfers bekend gemaakt. In dezelfde periode zijn er ook 24 nieuwe bio-levensmiddelenproducenten bij gekomen. Dit zijn er nu 650.

In het afgelopen jaar ontvingen de Tsjechische biologische boeren in totaal zo'n 48,8 miljoen euro aan steun. Tachtig procent van deze financiering is afkomstig uit de EU-kas.

De zevende editie van de 'Monat der Biolandwirtschaft' heeft dit jaar als thema: 'Wij beschikken over kwaliteit'. Dit is een initiatief van onder meer Pro-Bio. Bij deze vereniging zijn 588 boeren en 68 leveranciers vertegenwoordigd. De vereniging heeft onlangs haar nieuwe label 'Bioprodukt vom Hof: garandiert durch Pro-Bio' gepresenteerd.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven