Pakistan staat export biologische bruine suiker mogelijk weer toe

Pakistan gaat mogelijk de export van biologische bruine suiker toestaan. Het land ziet kansen op de internationale markt. Momenteel is de export van alle soorten suiker verboden in Pakistan. Er is in het buitenland echter vraag naar de export van hoogwaardige biologische suiker. Volgens het voorstel in de Trade Policy 2011/2012 zal deze export op geen enkele wijze invloed hebben op de lokale markt.

Het 'Ministry of Industries steunt het voorstel, maar slechts tot een omvang van twee procent van de jaarlijkse suikerproductie. Met het toestaan van de export hoopt Pakistan ook de productie van bruine suiker aan te moedigen.

De suikerproductie in Pakistan kwam het afgelopen jaar uit op 4,8 miljoen ton. Als dit als maatstaf wordt gebruikt, zal er zo'n 98.000 ton biologische bruine suiker geëxporteerd gaan worden. "Dit zal geen invloed hebben op de lokale productie van geraffineerde suiker", zegt Riaz Qadeer Butt van Pakistan Sugar Mills Association. "Het toestaan van de export van biologische bruine suiker zal Pakistan helpen om voet aan de grond te krijgen in de internationale markt."

Drie suikerfabrieken doen in biologische bruine suiker. Zij produceren momenteel niet meer dan 10.000 ton, tegen een kostprijs die bijna 25-30 procent hoger ligt dan geraffineerde suiker. "Deze suiker is alleen betaalbaar voor de wat rijkere inwoners van Pakistan. De verhoging van de export zal dus geen grootschalige invloed hebben."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven