Schulten Hues & Friends is een initiatief van het Zutphense Eden-hotel en 't Schulten Hues aldaar. Het is een nieuw restaurant dat zich bevindt in de eeuwenoude kelder van het Eden-hotel. Het concept is erop gericht een breed publiek kennis te laten maken met culinaire hoogstandjes van Nederlandse bodem.
Links: Wijnmaker Diego Fernandez Pons over zijn wijn Parra By the Grape. Rechtsboven: Filemon Wesselink en Derrick Neleman proeven alvast voor. Rechtsonder: Derrick Neleman (By the Grape), Francisco Parra (wijnboer), Jacqueline van Liere ('t Schulten Hues), Diego Fernandez Pons (wijnmaker) en Peter Gast ('t Schulten Hues)
Menukaart
De kaart bestaat uit SchultenHues-klassiekers. Deze worden echter bijgestaan door signatuur-gerechten van een aantal chefs. Dit zijn onder andere Jonnie Boer, Ron Blaauw, Niven Kunz, Thorvald de Winter, Rik Jansma, Raymond Prinssen, Jarno Eggen, Sidney Schutte, Andre Gerrits, Edwin Soumang, Kars Warchem, Michel van der korft en Ysbrand Wermenbol. Als huiswijn hebben Peter Gast en Jacqueline van Liere gekozen voor Parra By the Grape, het onlangs gelanceerde Spaanse biologisch wijnmerk van Zutphens wijnbedrijf By the Grape.Officiële opening op het bordes van het Eden Hotel
Er was grote publieke belangstelling voor de officiële opening:
Kookstudio
Verder kunnen gasten natuurlijk ook terecht bij Kookstudio 7 en Gast-ro Deli. Bij de kookstudio geeft chef-kok Peter Gast diverse kookworkshops. Bij de delicatessenwinkel zijn ingrediënten verkrijgbaar om thuis culinair te genieten.Voor meer informatie: www.schultenhues.nl en www.bythegrape.com