Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bioland bestaat 40 jaar: succes levert wat problemen op

De Duitse bio-vereniging Bioland bestaat veertig jaar. Biologisch is inmiddels een succesverhaal, maar deze groei heeft ook zijn negatieve kanten. Zo is de vraag inmiddels zo groot, dat de binnenlandse productie hier niet meer aan kan voldoen.

Bioland-voorzitter Jan Plagge ziet het als de belangrijkste uitdaging voor de industrie om de binnenlandse productie te verhogen. Hiervoor is het essentieel om het gebruik van biogas te promoten.

Bioland

Eichstetten is een broeinest van de biologische landbouw. De drie oprichters van Bioland zijn ook afkomstig uit Eichstetten. Door de snel groeiende vraag naar biologisch geproduceerd voedsel is ook het aantal Bioland-leden sterk gestegen. Dit zijn er inmiddels 5600.

Met dit ledenaantal is Bioland samen met Demeter de grootste agrarische vereniging. Meer dan de helft van de aangesloten bedrijven bevinden zich in Baden-Württemberg en Beieren. De focus ligt hierbij, vooral in de lage berggebieden, op de melkproductie. Een ander aandachtspunt in de regio is de groente- en fruitteelt.
Publicatiedatum: