Bio-tomatensap voedzamer dan sap van conventionele tomaten

Sap van biologisch geteelde tomaten bevat een hoger gehalte aan bio-actieve polyfenolen dan sap dat gemaakt is van conventioneel geteelde tomaten. Dit blijkt uit een nieuwe studie, gepubliceerd in 'Food Chemistry'. Het gaat om hogere niveaus van fenolische verbindingen, zoals ferulinezuur, 'caffeic'-zuur, chlorogeenzuur en dicaffaoylquinic-zuur.

"Er blijken wezenlijke verschillen te zitten in de bio-actieve componenten van biologische en conventioneel geteelde tomaten. Dit is nog niet eerder uit onderzoek gebleken."

De onderzoekers verklaren de verschillen door de grotere natuurlijke weerstand van de biologische tomatenplanten. "Wanneer planten groeien met behulp van kunstmatige voedingsstoffen, verliezen ze hun natuurlijke weerstandsmechanismen. Dit kan leiden tot minder weerstand tegen ziekten en een lager gehalte aan vitaminen en mineralen. Uit deze studie is gebleken dat de biologische teeltwijze een positief effect heeft op twaalf fenolische bestanddelen en de antioxidante werking van tomatensap."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.