"Gezond, lekker en kan altijd"

Justnuts - happy honest treats

Tholen – Justnuts, de happy honest treats, zijn sinds februari op de markt. Het is een verantwoord tussendoortje, een combinatie van honderd procent biologische noten en gedroogd fruit. Tijdens zijn werk zag Erik van Gangelen steeds zoveel slechte snacks in de automaten zitten, dat hij besloot om voor zichzelf een gezonder alternatief klaar te maken. "Ik ben thuis noten gaan roosteren en mengde dit met gedroogd fruit. Dit bleek een erg lekkere combinatie te zijn. Ook om me heen waren de reacties goed." Daarom besloot Erik er serieus mee aan de slag te gaan, en met succes. "Justnuts is gezond, lekker en kan altijd!"

Eerst ging hij op zoek naar de juiste samenstelling. "Het bleek dat de Wereld Gezondheidsorganisatie aanraadt 30 gram noten of zaden per dag te eten. Maar omdat een tussendoortje wel moet vullen, hebben we er het lekkerste gedroogd fruit aan toegevoegd. Er moet er niet te veel en niet te weinig in zitten. Daarom is er gekozen voor een hoeveelheid van zestig gram."Verantwoorde verpakking

Er is bewust gekozen voor een verantwoorde verpakking. "We wilden niet alleen iets lekkers maken, maar belangrijk is ook om de wereld niet vuiler te maken. Daarom hebben we gekozen voor FSC-karton met daarin composteerbare zakjes die in de GFT bak mogen." De dieren op de verpakkingen vallen op. "Het gaat om een natuurproduct, we vonden deze dieren er goed bij passen. Zij weten heel goed wat ze wel of niet moeten eten. Soms zelfs beter dan de mens."

Momenteel zijn er twee justnuts verkrijgbaar. De 'paranuts&raisins' en de 'cashews&cranberries'. De biologische paranoten zijn afkomstig van een fairtrade-coöperatie in Bolivia en de rozijnen uit Californië. En de cashewnoten uit Vietnam en gedroogde cranberry's uit Canada. Deze worden gezoet met appelsap. Erik verwacht nog dit jaar een derde treat te introduceren. Een combi met hazelnoten ligt het meest voor de hand. "Deze is nog in ontwikkeling. We dachten mooie hazelnoten gevonden te hebben in Turkije. Maar toen werden we opgeschrikt door een documentaire over kinderarbeid in dat land. Daarom zien we daar voorlopig van af."


Justnuts staat ook altijd open voor ideeën van creatieve consumenten. Op de website staat dan ook een oproep. Als het product op de markt wordt gebracht, wordt de bedenker verwend met een heleboel van de eigen treats. "Dit loopt goed. We krijgen een paar keer per week suggesties binnen."

Erik levert de tussendoortjes momenteel al rechtstreeks aan verschillende winkels. De justnuts liggen onder meer al bij Marqt en Rio de Bio in de schappen. Bij de eerste zijn ze overigens vanaf vrijdag 26 augustus in de aanbieding.

Voor meer informatie: Erik@justnuts.nl en www.justnuts.nl 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven