Voorkeur voor biologisch

De Streekmarkt is terug: uitje voor het hele gezin

De Streekmarkt is terug. Na drie succesvolle overdekte edities, viel het doek voor de hal op het Zijdebalen-terrein, daarom begint de Streekmarkt op 4 september in de Twijnstraat.

Vanwege het grote succes van de eerste drie edities wordt de Utrechtse Streekmarkt dit najaar lekkerder en meer lokaal dan ooit. Liefhebbers van eerlijk eten konden al terecht in de Twijnstraat, tijdens het Uitfeest komt daar nog een schepje bovenop. De aanbieders van ambachtelijke streekproducten slaan de handen ineen met de lokale winkeliers, waardoor de Twijnstraat en het naastgelegen Sint Nicolaaskerkhof veranderen in een groot food Walhalla. Het aanbod varieert van (biologische) groenten, vlees, brood en biologische meeneemmaaltijden, tot oesters, zelfgemaakt snoep, kazen, wijn, chocola, honing en koffie. "Hoewel het aanbod zeer divers is, hebben alle producten één ding gemeen, ze worden allemaal ambachtelijk bereid", vertelt Utrechtenaar Gert-Jan Stok, een van de initiatiefnemers van De Streekmarkt.Niet alleen biologisch

Hoewel De Streekmarkt een voorkeur heeft voor biologisch, is het geen biologische markt. "Het gaat ons erom dat een product met zorg is gemaakt of geteeld. Zo staat er op de markt een man die zijn eigen snoep maakt. Niet helemaal biologisch, maar wel mooi en ambachtelijk gemaakt." Op de markt staan naast telers, boeren en makers bijvoorbeeld ook webshops met ambachtelijk producten en Utrechtse middenstanders. "Het kan iedereen zijn die gepassioneerd met eten bezig is." Daarbij mag het begrip Streekmarkt ruim worden opgevat. "Het gros van de ondernemers komt uit Utrecht of omgeving, maar dat vullen we aan met wat liefhebbers van verder halen."


Voor hele gezin

Hoewel de Streekmarkt een plek is waar je prima terecht kunt voor je boodschappen, is het vooral een leuk evenement. "Het is écht een uitje voor het hele gezin", vertelt Gert-Jan Stok. "Tijdens de eerste was het erg gezellig en dat verwacht ik ook van het komend seizoen. Bij veel aanbieders kun je proeven, er komt een showkok, regelmatig neemt een kraamhouder een dier mee, voor de kinderen is er een kinderboekenbus en we hebben natuurlijk het proefplein. Op dit terras kunnen bezoekers gezellig neerstrijken voor een praatje en natuurlijk een hapje en een drankje. Want van het zien en ruiken van zoveel lekkere producten krijg je vanzelf trek."

Toegangstijden: 11:00 uur tot 18:00 uur
Datum: 4 september
Meer informatie: www.destreekmarkt.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.