Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kinderen rustiger en meer geconcentreerd"

Alleen biologisch eten bij kinderopvang Villa Vondel

Een bibliotheek, een restaurant met biologisch eten, een bioscoop en een yogazaal. De kinderen in Villa Vondel zijn de koning te rijk. "Onze hoofdzaak is dat kinderen het fijn hebben, worden gestimuleerd in hun ontwikkeling en tevreden naar huis gaan", vertelt Susannah van Rabenswaay, directrice van het kinderdagverblijf en organisatie Het Kinderhonk.

Ongeveer een jaar geleden opende Van Rabenswaay de deuren van Villa Vondel in Amsterdam Zuid. "Het kind staat centraal en alleen het beste is goed genoeg voor hen. Kinderen zijn eigenlijk grote mensen in het klein, met dezelfde gevoelens en emoties. Daar wordt vaak geen rekening mee gehouden." Van Rabenswaay heeft een duidelijke visie als het om haar vak gaat en haalt veel inspiratie uit New York. "Toen ik daar vijf jaar geleden was, zag ik dat op veel kinderdagverblijven kinderen alleen maar biologisch eten kregen. Op dat moment vond ik dat overdreven. Nu heb ik dat zelf ook ingevoerd en ik merk dat kinderen rustiger en meer geconcentreerd zijn dan wanneer je ze ongezonde voeding en veel suiker aanbiedt."

Susannah van Rabenswaay begon bijna tien jaar geleden met haar eerste kinderopvang in Amsterdam Oost. "Mijn zoontje zat op een kinderdagverblijf en ik was daar niet tevreden over. Als ik hem ophaalde, had hij honger en kinderen zaten in één ruimte." Van Rabenswaay zag dat het beter georganiseerd kon worden en opende een opvang waarbij kinderen vrijheid hadden en activiteiten konden kiezen. Dit concept loopt zo goed, dat zij inmiddels bijna tien kinderdagverblijven op haar naam heeft staan, waarvan op dit moment zes in Amsterdam.

Bron: Metro
Publicatiedatum: