Varekamp Coldstores start met unieke sorteerlijn voor biologisch citrusfruit

Begin juli heeft Varekamp Coldstores een unieke lijn voor biologisch citrus-fruit in gebruik genomen. Met deze lijn wordt het biologisch citrus-fruit zoals sinaasappelen, mandarijnen, minneola's, citroenen en grapefruit mechanisch gesorteerd en gewassen. Het citrus-fruit rolt schoon en gedroogd van de band. In geval van kwaliteitsproblemen is deze lijn een effici├źnte oplossing, omdat het aantal arbeidsuren per eenheid aanzienlijk omlaag wordt gebracht. Bijzonder hierbij is dat deze lijn uitsluitend wordt ingezet op biologisch-gecertificeerde producten.Gedurende afgelopen jaren heeft Varekamp Coldstores voor haar klanten onder andere biologisch citrus-fruit uitgesorteerd. Dit werd tot op heden handmatig gedaan. Aangezien dit voor deze biologische producten als onontkoombaar wordt gezien, besloot Varekamp Coldstores te investeren in een speciaal hiervoor ontworpen sorteer- en waslijn. Varekamp Coldstores is logistiek dienstverlener voor diverse bio-klanten in binnen- en buitenland en ziet de bio-markt als een belangrijk marktsegment. Met deze innovatieve stap brengt Varekamp Coldstores haar dienstverlening op een kwalitatief nog hoger niveau, zodat haar bio-klanten de afzet naar onder andere het retailsegment verder kunnen optimaliseren.In enkele stappen wordt het in kwaliteit aangetaste citrus-fruit uitgesorteerd, gewassen met hoge druk sproeiers in combinatie met borstels, gecontroleerd op onder andere smeltrot met UV-licht, gedroogd en terugverpakt in de gewenste verpakking. De lijn biedt de mogelijkheid het product op te vangen in zogenaamde bins-kisten, waarna het in de gewenste klein-verpakking kan worden verpakt. De sorteerlijn is opgebouwd in twee gescheiden ruimten, zodat contaminatie optimaal wordt voorkomen.

  • Belangrijke voordelen voor de bio-klant zijn: Betere borging van de productkwaliteit;
  • Machinale verwerking (Skal-gecertificeerd), besparing op arbeid en korte doorlooptijd;
  • Verlenging van de houdbaarheid en beperking van de uitval in de verdere keten;
  • Afname van klachten en eventuele claims en
  • Flexibiliteit in verpakken, er zijn meerdere opties beschikbaar.Samengevat: een geweldige verbetering van de integrale ketenprestatie, voor leverancier, exporteur, importeur en (retail)afzetorganisatie.

Inmiddels is de sorteerlijn van Varekamp Coldstores enkele weken in productie en de eerste reacties vanuit de markt zijn uiterst positief. Met deze extra (unieke) dienstverlening zet Varekamp Coldstores een volgende stap als integraal logistiek dienstverlener naar klanten in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie:

Willem Nowee, commercieel directeur
Varekamp Coldstores B.V.
0174 272309
06 22416727
Fax: 0174 418577
wnowee@varekampcoldstores.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven