Biologisch boer Jan Vrolijk informeert de Zomertoerders over De Klaverhoeve

Onvermoeibaar herhaalde biologische boer Jan Vrolijk zondag 31 juli op de eerste etappe van de Zomertoer het veelzijdige verhaal over zijn bedrijf De Klaverhoeve (met de takken rundvlees, zorg en natuur) voor de binnendruppelende wandelaars, veilig met het pontje overgekomen.

Om tot slot de grote groep te berichten over een ramp die zich nu voltrekt in de agrarische sector: ganzen brengen ernstige schade toe aan akkerbouwers door aren weg te vreten uit de graanvelden, die zijn gelegerd door de overvloedige regen van de laatste tijd.

Vervelend nieuws, maar de Zomertoer wil eenmaal alles weten van wat er speelt. "De ganzen verplaatsen zich, ze weten heel goed waar het gemakkelijkste het meeste te halen valt. Een maand geleden zaten er bij mij achter duizenden."

Alles leerde de Zomertoerinvasie bij de familie Vrolijk over de mest van het eigen bedrijf als 'het zwarte goud' (de wijze van bedrijfsvoering levert mooie mest op), het 'afspenen' van kalveren (na tien maanden mogen ze niet meer bij de moeder drinken) en het 30-jarig contract met de overheid voor particulier natuurbeheer.

Bron: Noordhollands Dagblad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven