"Leuk om een bedrijf met een mooi plan verder te helpen"

CJ Hendriks Group lost complexe logistieke puzzels op

Tholen – Veel ondernemers lopen tegen problemen aan bij het beheersen van de goederenstromen. Om de vaak complexe logistieke puzzel op te lossen, hebben inmiddels al veel bio-ondernemers aangeklopt bij de CJ Hendriks Group in Amsterdam. "We beschikken over uitgebreide kennis van logistieke processen en bieden oplossingen voor complexe logistiek. Als het gaat om douaneafhandeling bijvoorbeeld of de handel in accijnsgoederen. We nemen de ondernemer veel werk uit handen", licht Toine van der Made toe.

CJ Hendriks Group

Het in 1840 opgerichte bedrijf CJ Hendriks heeft eind 2006 twee andere Amsterdamse bedrijven overgenomen. Ook Diergaarde BV en Recter & van der Veere BV zijn van origine een expeditie- en veembedrijf, met een rijke historie. "Na de fusie is er één sterke organisatie ontstaan." Ieder bedrijf heeft een eigen specialisme. "Dit geeft de organisatie slagkracht: we bekijken per aanvraag wie dit het beste af kan handelen. Het is leuk om een bedrijf met een mooi plan op deze manier verder te kunnen helpen", vertelt Frank London.

CJ Hendriks Group beschikt over jarenlange ervaring met biologische producten. "Het past erg goed in ons beheersysteem. De orderpick is intensief, daarbij komt het op de details aan. Onze medewerkers zijn erg scherp in het selecteren en alles is traceerbaar."

Douanestempel

Recter & van der Veere is van oudsher specialist in de douaneafhandeling. Dit is nog altijd een ingewikkeld verhaal voor biologische producten. Toine vertelt hier meer over. "Bijna alles is tegenwoordig elektronisch af te handelen, behalve voor biologische producten. Deze vallen standaard rood bij de controle. We moeten zelf naar de douane om de documentatie af te laten stempelen." Hij heeft overigens goede hoop dat dit in de toekomst minder omslachtig zal gaan worden.


Veel wijn in de opslag van CJ Hendriks Group

Frank merkt dat de biologische sector groeit. "Ook veel van onze bestaande klanten zijn inmiddels biologisch erbij gaan doen, omdat wij hiervoor oplossingen bieden." In de loodsen van CJ Hendriks Group staat onder meer biologische noten, thee, koffie, wijn, guacamole, cacao en wilde rijst opgeslagen. Het gaat om producten van over de hele wereld. Een belangrijke Keniaanse klant verhandelt bijvoorbeeld biologische noten via CJ Hendriks Group. "Diergaarde is voor import gecertificeerd en tevens fiscale vertegenwoordiger voor deze klant. Dit houdt in dat wij de BTW kunnen verleggen; iets dat import via Nederland uniek maakt."


Toine en Frank voor de loods aan de Plimsollweg

Duurzame logistiek

CJ Hendriks Group wil het milieu zo min mogelijk belasten met de logistiek. Zo wordt veel met de binnenvaart van Rotterdam naar Amsterdam vervoerd. Dit gebeurde voorheen met vrachtwagens. "Onze locatie aan de Latexweg ligt ideaal, tussen vier belangrijke terminals." En als er nieuwe auto's moeten worden aangeschaft, kiest CJ Hendriks Group voor de schoonste. Ook in het bestelproces kan vaak winst behaald worden. "Als een klant in plaats van drie keer per week één keer besteld, kunnen de kosten omlaag. En dit is beter voor het milieu. Hierin denken we echt mee", besluit Frank.

Voor meer informatie:

Frank London
CJ Hendriks Group
Plimsollweg 4
1042 AS Amsterdam
06 53378556
020 5878123
frank@cjhendriks.com
www.cjhendriksgroup.com

Toine van der Made
CJ Hendriks Group
Latexweg 10
1047 BJ Amsterdam
06 51431855
020 6114915
Toine@recter.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven