"Het kwaliteitsdenken staat als een huis"

Yarrah Organic Petfood behaalt ISO 22000-certificaat

Op 19 juli jongstleden heeft Yarrah Organic Petfood opnieuw haar jaarlijkse kwaliteitsaudit ISO22000 met vlag en wimpel doorstaan. Yarrah is in juli 2009 al door certificeerder DNV (Det Norske Veritas) gecertificeerd voor het kwaliteitssysteem ISO22000. Yarrah laat zich op eigen verzoek certificeren, niet op verzoek van zijn klanten.

Arthur Hartman is Quality Assurance Manager bij Yarrah. Hartman: "Wij wilden extern laten toetsen, of wij alles in het werk hebben gesteld om een goed kwaliteitssysteem op te zetten. Een kwaliteitssysteem waarmee door de gehele keten -van het zaadje in de grond tot aan het eindproduct- de kwaliteit gewaarborgd is. Maar ook dat op de THT-datum de klant nog steeds een volwaardig product aan z'n hond of kat geeft. Yarrah heeft gekozen voor ISO22000, omdat dit systeem voor kwaliteit en voedselveiligheid het beste systeem is."

Arthur Hartman (midden) controleert de leverancier van het rundvlees dat Yarrah verwerkt in Uruguay

Jaarlijks komt DNV bij Yarrah controleren of zij doen wat zij in het ISO22000-handboek hebben vastgelegd. Onderdelen hiervan zijn onder andere het bezoeken (auditten) van externe leveranciers, het laten onderzoeken van de eindproducten op de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen, GMO onderzoeken, Recall-testen, etc. Arthur is trots op het eindresultaat: "De auditor heeft geen enkele afwijking kunnen constateren; Yarrah werkt geheel conform handboek. Als één van de sterke punten stond zelfs vermeld dat 'het kwaliteitsdenken als een huis staat in deze organisatie'."
 
"Als organisatie proberen wij steeds vooruit te lopen, dus niet te wachten tot het verzoek komt, maar zelf al te werken aan een voedselveilig systeem. Voorkomen is beter dan genezen. Hierdoor zijn klanten van Yarrah verzekerd van een veilig en verantwoord product."
 
Klik hier voor meer informatie over Yarrah.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven