Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Meer naaldjes, minder gemalen takjes, daardoor betere smaak en groteregezondheidsvoordelen"

Ton de Man overtuigd van gezondheidsvoordelen van The Tea of Africa

Tholen – Ton de Man van Rooibos Thee Import De Man importeert al sinds 1997 Zuid-Afrikaanse Rooibosthee – The Tea of Africa. ofwel Dé Echte Rooibos Thee. Deze Rooibosthee is erg subtiel, lekker en zacht van smaak.

"De producent verwerkt 100 procent naaldjes in onze Organische Rooibosthee. Hij heeft ook nog eens een toegevoegde waarde aangebracht aan de planten, daar kan geen enkele andere rooibosthee aan tippen. Daarnaast levert hij natuurlijk ook gradaties Rooibosthee met meer takjes en minder naaldjes, wat resulteert in een lagere prijs en logisch ook een mindere smaak en ook weinig of geen gezondheidsvoordelen."Het stoort Ton dat veel theehandelaren niet genoeg weten van het product. Zo werd hij een aantal jaar geleden gebeld voor een consumentenonderzoek. Zij vroegen hem wat de juiste verhouding naaldjes en takjes moest zijn in de thee. Een andere producent had aangegeven dat hij houtjes niet zag als afval, onder het mom van 'hoe minder naaldjes, hoe beter' (voor de winst van de ondernemer). "Zij weten er niks vanaf, als het maar goed verkoopt. Het is juist zo dat hoe meer naaldjes erin zitten, hoe beter de smaak van de thee is."

Hij is ervan overtuigd dat de thee vele gezondheidskenmerken en voordelen heeft. Hij mag echter geen van de Warenwet, gecontroleerd door de nVWA, geen gezondheidsclaims op de doosjes zetten. "De nVWA weigerde informatie en te helpen bij het ontwerp van de doosjes en zodoende kwamen er dus gezondheidsclaims op te staan, welke op internet in overvloed te vinden zijn. Ik kwam daar toen te laat achter en moest binnen één jaar twintigduizend doosjes vernietigen. Als ik van begin af aan goed was ingelicht door de nVWA, had dit voorkomen kunnen worden."

Ton heeft voldoende voorbeelden van mensen die de gezondheidsvoordelen gemerkt hebben. "Een man zat bijvoorbeeld van zijn vingertoppen tot de schouder onder de eczeem. Ik heb hem geadviseerd in-en uitwendig dit eczeem te bestrijden met Rooibosthee. Dus per dag 1,5 tot 2 liter te drinken en de wondjes te deppen en nat te houden, met Rooibosthee. Een week of twee later was hij er helemaal vanaf. Hij kwam met opgestroopte mouwen aanlopen. Zo heb ik nog veel meer verhalen."


Demo's in winkels

De theehandelaar heeft altijd zelf veel winkels bezocht, ook was hij vaak te vinden op braderieën. “De thee heeft echt persoonlijke toelichting nodig, daarom ook geef ik het liefst een demonstratie (proef-thee-schenkerij) in de winkels / supermarkten.. Mensen kunnen dan een klein bekertje proeven en kopen dan toch vaak een of meerdere doosjes. Ook van wat sceptische mensen krijg je dan later toch een belletje om te vertellen dat het toch wel erg lekkere thee was.”

Winstmarge

Ton hanteert in tegenstelling tot grote merken als Douwe Egberts een vrij hoge winstmarge voor de supermarkten en wederverkopers. "Bij DE moeten de winkeliers vaak geld toegeven om deze DE-producten in de winkel te kunnen leggen. Zij kunnen echter niet zonder DE-producten in hun supermarkten. Dat vind ik echt zonde."

Door gezondheidsproblemen kan Ton niet langer zelf bij winkels langs. "Het liefst blijf ik het zelf doen, maar dit lukt niet meer. Ik hoop daarom dat iemand de handel over wil nemen."

Bereidingswijze

De beste bereidingswijze volgens Ton: 1 zakje van 2,5 gram in een RVS thermoskan van 1/1,25 liter. Giet er gekookt water op en doe de deksel op de kan. Laten trekken gedurende 8 tot 10 minuten, dit is echt nodig, wil de thee goed tot zijn recht komen. Er komt, wegens het ontbreken van Looizuur en Theine geen vieze aanslag op de thee of in de kopjes. Vandaar ook de mogelijkheid van 's morgens zetten en 's avonds nog steeds te drinken, de thermoskan houdt het geheel warm. Ook koud een lekkernij. Honing of wat suiker kan men toevoegen, evenals een schijfje citroen voor rooibos-citroenthee.

Voor meer informatie:

Ton de Man
Rooibos Thee Import De Man
Tilburg
013 4631963
0628232498
rooibos@home.nl
info@rooibosthee.nl