Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grootste omzet van wijn en cava

Omzet Catalaanse bio-voedselsector in vijf jaar tijd verdubbeld

De Spaanse regio Catalonië is leider op het gebied van biologische producten. Dat meldt het nieuwsblad Expansión. Ondanks de economische crisis is de sector de afgelopen jaren flink gegroeid. Eind 2010 waren er 1.639 exploitanten ingeschreven in het officiële register van de sector. Dat zijn er 208 meer dan in 2009, een toename van 14,5 procent. Hun gezamenlijke omzet steeg met 9,9 procent naar 85,7 miljoen euro. Dit is een verdubbeling van de omzet in vijf jaar tijd. In 2004 bedroeg de omzet 42,5 miljoen euro.

De sector omvat inmiddels een groot aantal biologische producten (22.840) die zijn gecertificeerd door het Ccpae (Catalaanse Raad voor de Biologische Agrarische Productie). Binnen de branche genereren wijn en cava de meeste omzet. De Catalaanse markt consumeert 40 procent van de opbrengst en 30 procent wordt door de rest van Spanje geconsumeerd. De overige 30 procent wordt geëxporteerd. De branche wordt door de Catalaanse overheid gesteund door de kwaliteit van biologische producten te promoten.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de marktadviseur Spanje: Spanje@info.agentschapnl.nl

Bron: Agentschap NL
Publicatiedatum: