Zeeuwse biologische streekproducten en ontwikkelingen gepromoot op BioVak
Vanuit Zeeland is met de regio-streektruck een promotiestand ingericht met daarin en daarbuiten producten en informatie over biologische streekproducten.
Kok D.P. Arkenbout uit Bruinisse heeft zich twee dagen lang kunnen uitleven in de truck. De truck is namelijk voorzien van een prachtige keuken waarin de meest culinaire gerechten kunnen worden bereid.
Het aanbod was divers met onder andere wintergroenten van het land van 't Hof Welgelegen uit Middelburg, Zeeuwse mosterd uit Zierikzee, de sappen en jam van De Ring uit Oud-Sabbinge en biologische kipproducten van Huis ter Mee uit Oostkapelle. De oesters en mosselen, die door Krijn Verwijs uit Yerseke werden aangeboden, trokken bezoekers naar de truck om te genieten van deze zilte lekkernij. Hoewel niet echt biologisch werd er van de Zeeuwse babbelaars gretig gesnoept.
Om Zeeland nog wat breder te promoten werd het onlangs verschenen boekje 'Zin in Zeeland' met daarin reisverhalen langs Zeeuwse smaakmakers aangeprezen. Door het bedrijf DSD uit Wemeldinge werd informatie gegeven over een voor Zeeland nieuwe ontwikkeling van bietenvermaling, het zgn. Betaprocess.
De 12 meter lange regio-streektruck van Interregio Food Center trok veel bekijks. Inmiddels is de truck teruggebracht naar Kapelle en weer inzetbaar voor andere evenementen met bijvoorbeeld culinaire thema's.
Deelname aan de Biovak 2011 werd onder andere mogelijk gemaakt door een bijdrage van de stichting Zeeuwse Innovatie Groep/Zeeuwse Aanjaag Groep (ZIGZAG).