
Abonneren
Vacatures
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
'Bij bio-wijn belangrijk om elk jaar te proeven'
Natural Vineyards opgericht na inspirerende wijnreis in Frankrijk
De passie van Carin en Hans Verschuren uit Aalsmeer is het importeren van Franse wijnen. Louter biologische en biodynamische wijnen. Tot nu toe nog alleen als hobby, naast hun gewone werk.
"Een jaar of zes geleden werd ik door bevriende wijnkopers uitgenodigd om mee te gaan op een wijnreis naar de Loire, met de vraag of ik alvast wat voorwerk wilde doen. Via internet ben ik op zoek gegaan naar belangrijke producenten in dat gebied en toen stuitte ik bij toeval op Nicolas Joly. Hij bleek de grote man te zijn op het gebied van biodynamische wijnbouw. Wij zijn uitgenodigd op zijn chateau en kregen van hem een heel interessant verhaal te horen dat ons erg aansprak. Carin en ik zijn redelijk bekend met de klassieke homeopathie en heel veel zaken vielen op zijn plaats. Hij vertelde dingen die ik daar zo aan kon linken."
Het echtpaar heeft er bewust voor gekozen om alleen Franse wijnen te importeren. "Juist omdat mensen zich daar moeten onderscheiden ten opzichte van de Nieuwe Wereld, die heel erg concurrerend is. Om dat het hoofd te bieden wordt in Frankrijk steeds meer aan biologische wijnbouw gedaan. Bovendien is het ook voor ons te behappen. Je kunt niet iedere keer naar Zuid-Afrika of Australië reizen, maar we gaan wel zo'n drie keer per jaar naar Frankrijk. We willen alle wijngaarden waarvan we importeren zelf bezoeken. Kijken hoe de mensen werken, het verhaal erachter horen. Dat is heel leuk, want het zijn mensen met een bepaalde filosofie: niet in de eerste plaats gericht op omzet, maar werken uit een overtuiging. De een is nog eigenwijzer dan de ander; dat is schitterend. Nicola Joly is de grote man, die dit gebeuren wereldwijd aanvoert en er zijn zo'n 130 wijnbouwers die zijn idee uitdragen."
Joly heeft een eigen wijngaard. "Een kleine heuvel in het Loire gebied, die zo uniek is dat hij een eigen appellation heeft. Daar komt een van de mooiste witte wijnen ter wereld vandaan: de 'Clos de la Coulée de Serrant'."
Hans en Carin geven een paar keer per jaar een grote proeverij in De Oude Veiling en werken samen met een eco-boerderij in Amsterdam waar proeverijen worden gegeven. "Daarnaast geven we ook proeverijen bij mensen thuis. Verder organiseren we diverse activiteiten waaronder cursussen; en dat is allemaal te vinden op onze website."
Klik hier voor meer informatie.
Bron: Echo
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-24 Recordopbrengst Nederlandse wijndruiven in 2022
- 2023-03-21 Waterkefir KULT nu ook in Nederland
- 2023-03-20 Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- 2023-03-10 Fermentatie bleek de sleutel voor pure low-alcohol wijn
- 2023-03-10 'Kauwmachine' zorgt voor meer voedingsstoffen in slow juices
- 2023-03-09 Clearspring introduceert cafeïnevrije biologische Japanse Kuwa Matcha
- 2023-03-07 Koning Charles krijgt tijdens eerste staatsbezoek rondleiding door Franse bio-wijngaard
- 2023-03-02 "Aan de basis stond de geit die de wijngaarden graag bezoekt om de druiven te proeven"
- 2023-03-02 Nieuwe ready-to-drink Sparkling Ging'r en Sparkling Soda's
- 2023-03-01 Natuurwijn - Een helder verhaal over troebele wijn
- 2023-02-27 Othmar Goud wordt eerste bio-biertje van net gecertificeerde bierbrouwerij
- 2023-02-23 Bio-siroop in karakteristieke 'apothekersfles'
- 2023-02-09 LFE neemt B2B-verkoop van Neleman over
- 2023-02-07 Kombucha blijkt populair in stad en op platteland
- 2023-01-31 Vertrouwde wijn in nieuw jasje
- 2023-01-30 Zeeuwse bio-limonadesroop nu ook in kleine flesjes
- 2023-01-26 Assortiment biologische en Fairtrade theeën verdubbeld na vernieuwing
- 2023-01-16 Vriendinnen duiken in 'mindfully crafted wines'
- 2023-01-11 Eerste Antwerpse cider van biologische appelen komt uit Zwijndrecht
- 2023-01-04 De populairste tulsi kruidentheeën in één doosje