Jury waardeert omschakeling naar biologisch

Stichting Veldzorg Oosterdel winnaar Zilveren Maanprijs 2010

Uit handen van Evert Vermeer, voorzitter van het bestuur van Landschap Noord-Holland, ontving een delegatie van het bestuur van de Stichting Veldzorg Oosterdel zaterdag 18 december de Zilveren Maanprijs. De prijs, sinds 2002 jaarlijks uitgereikt voor 'baanbrekende activiteiten of het meest geslaagde project op het gebied van natuur, milieu of landschap in Noord-Holland' werd door de jury dit jaar unaniem toegekend voor het Oosterdelproject. Stichting Veldzorg was voor de prijs voorgedragen door noordhollandsegrond, de biologische landbouw campagne van de Provincie Noord-Holland. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van de IVN afdeling Amsterdam.

Hechte samenwerking

Evert Vermeer memoreerde in zijn toespraak dat hij het werk van de Stichting Veldzorg Oosterdel als voormalig burgemeester van Heerhugowaard, maar zeker ook als voorzitter van Landschap Noord-Holland van nabij heeft gevolgd: "Wat ons zeker is opgevallen is de grote samenwerking tussen een rijke schakering aan organisaties en belangengroepen met maar één doel voor ogen, het terug brengen van het landschap in zijn oorspronkelijke staat.""Maar ook het volledig overschakelen op biologische landbouw heeft ons doen besluiten om de prijs aan Veldzorg toe te kennen. Met Veldzorg willen wij ook organisaties als bijvoorbeeld de Oosterheem, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en in het Oosterdel werken eren. Net zo als natuurlijk de vele huurders van de akkers die bewerkt worden, de beroepstuinders, WNK die mensen opleidt die in een arbeidsintegratie traject zitten, een bedrijf als VSM die ingrediënten kweekt voor hun homeopathische producten en alle vrijwilligers die het werk van Veldzorg ondersteunen."

Gijs Schram, bestuurder van Stichting Veldzorg, is zeer verheugd met de eervolle onderscheiding. "Het is een mooie vorm van erkenning voor het vele werk dat deze stichting verricht, met daarin een belangrijk aandeel voor onze vrijwilligers, om het verleden weer een toekomst te geven!"


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven