Onder de merknaam Moltex Öko zijn sinds kort de eerste luiers met het zogeheten FSC-label op de Belgische markt. De productie maakt gebruik van papierpulp uit duurzaam beheerde bossen.

Baby's hebben dagelijks gemiddeld vijf luiers nodig. Het luierverbruik over de hele periode van baby tot zindelijke kleuter wordt geschat op 4.250 luiers. Een gebruikte wegwerpluier weegt gemiddeld 250 gram en bevat voor de helft papierpulp. Wat omgerekend erop neerkomt dat elke baby tijdens zijn luierperiode zes bomen 'verbruikt'.Elke minuut worden wereldwijd 26 hectaren aan bomen omgehakt. Een deel belandt in luiers. "Zes bomen per baby is niet niks. Daarom zijn we heel blij dat er nu ook een luier bestaat met het FSC-label", zegt Maarten Debecker van FSC België. FSC is een keurmerk op een hout- of papierproduct dat aangeeft dat een product afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.

De 'Moltex Öko', de eerste boomvriendelijke luiers, zijn beschikbaar bij Biofresh, Bioplanet, Delhaize en verschillende bio-winkels. 47 procent van de luier bestaat uit papierpulp.

Een ecologische luier is meer dan 50 procent biodegradeerbaar en verpakt in een 100 procent composteerbare zak. De gemiddelde prijs voor een pak Moltex Öko bij de verschillende retailers ligt rond de 11 euro per pak van 40 luiers. Omgerekend komt dit neer op zo'n 27 eurocent per luier. Dat is ongeveer de prijs van een luier van het merk Pampers.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Zita