
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nederlandse exposanten verdiepen zich in de Spaanse markt tijdens Organic Food Iberia
- "Biologisch telen is niet altijd gemakkelijk en de werkdruk is enorm"
- "Zomerreductie houdt paddenstoelenaanbod in balans"
- "Maatwerkoplossing hoge WW-premie seizoensarbeid noodzakelijk"
- Vier verschillende zeewierondernemers winnen Seaweed Innovation Challenge
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
In mei in de winkel
Unieke ijswijn-oogst op wijngaard Domein Hof
Vrijdagnacht 26 november, tijdens de eerste stevige nachtvorst, heeft er een unieke gebeurtenis plaatsgevonden. De eerste ijswijn-oogst van Nederland sinds vele jaren. Rond 6.30 uur is begonnen met de oogst van de Johanniter, een nieuwe kruising die het uitstekend doet in het Nederlandse klimaat. De bevroren druiven zijn direct uitgeperst en het zeer zoete sap is opgevangen om er een mooie zoete dessertwijn van te maken. Door het hoge suikergehalte en de frisse zuren, wordt het volgens Youp Cretier een 'feestje in de mond'.
De controle en meeting van afgelopen maandag heeft aangegeven dat het een zeer smakelijke en prettig drinkbare ijswijn zal worden, die naar verwachting in mei 2011 te koop zal zijn.
Voor meer informatie: wijngaard@cretier.nl en www.domeinhoftedieren.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Budels Malt 0.0% Bio uitgeroepen tot het beste Alcoholvrij bier van Nederland
- 2023-05-23 Frisdrank krijgt meer diepgang met echte ingrediënten
- 2023-05-17 Voelkel doorbreekt omzetgrens van 100 miljoen
- 2023-05-12 Limited edition Zomerdrank nu verkrijgbaar
- 2023-05-04 "Als het aan de eigenaars ligt, hebben we morgen al een volledig biologisch wijnassortiment"
- 2023-05-04 Gulpener valt 19 keer in de smaakprijzen
- 2023-04-19 Stop je wijnfles in de grond
- 2023-04-18 Belgische natuurlijke bio-frisdrank klaar voor verdere Europese uitrol
- 2023-04-06 "De hele voorraad is inmiddels verkocht"
- 2023-03-31 Nieuw sap combineert gember en kurkuma met goji
- 2023-03-27 "De 'botanicals' en beperkte zoetheid geven onze drankjes een meer volwassen beleving"
- 2023-03-24 Recordopbrengst Nederlandse wijndruiven in 2022
- 2023-03-21 Waterkefir KULT nu ook in Nederland
- 2023-03-20 Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- 2023-03-10 Fermentatie bleek de sleutel voor pure low-alcohol wijn
- 2023-03-10 'Kauwmachine' zorgt voor meer voedingsstoffen in slow juices
- 2023-03-09 Clearspring introduceert cafeïnevrije biologische Japanse Kuwa Matcha
- 2023-03-07 Koning Charles krijgt tijdens eerste staatsbezoek rondleiding door Franse bio-wijngaard
- 2023-03-02 "Aan de basis stond de geit die de wijngaarden graag bezoekt om de druiven te proeven"
- 2023-03-02 Nieuwe ready-to-drink Sparkling Ging'r en Sparkling Soda's