Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In mei in de winkel

Unieke ijswijn-oogst op wijngaard Domein Hof

'Domein Hof te Dieren, wijngaard' is de grootste ommuurde wijngaard van Nederland. Met een oppervlakte van twee hectare en zo'n 6000 druivenstokken, produceert deze wijngaard tussen de tien- en vijftienduizend flessen Nederlandse biologische wijn per jaar.



Vrijdagnacht 26 november, tijdens de eerste stevige nachtvorst, heeft er een unieke gebeurtenis plaatsgevonden. De eerste ijswijn-oogst van Nederland sinds vele jaren. Rond 6.30 uur is begonnen met de oogst van de Johanniter, een nieuwe kruising die het uitstekend doet in het Nederlandse klimaat. De bevroren druiven zijn direct uitgeperst en het zeer zoete sap is opgevangen om er een mooie zoete dessertwijn van te maken. Door het hoge suikergehalte en de frisse zuren, wordt het volgens Youp Cretier een 'feestje in de mond'.



De controle en meeting van afgelopen maandag heeft aangegeven dat het een zeer smakelijke en prettig drinkbare ijswijn zal worden, die naar verwachting in mei 2011 te koop zal zijn.

Voor meer informatie: wijngaard@cretier.nl en www.domeinhoftedieren.nl
Publicatiedatum: