Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijf 'Thai Tea Suwirun' groeit snel

Thaise theeplantage stimuleert groei met melkformule

Een Thais familiebedrijf toont aan dat een goed idee gecombineerd met hard werken zijn vruchten afwerpt. Zakenvrouw Jaruwan Kawee runt het bedrijf 'Thai Tea Suwirun' met de eerste biologische theeplantage van het land. Inmiddels verzorgen meer dan 100 boeren de gewassen die op velden in de provincie Chiang Rai groeien, evenals in een paar gebieden in het naburige Chiang Mai.


Jaruwan Kawee laat geïnteresseerden thee proeven

De plantage is dertig jaar geleden aangeplant door de vader van Jaruwan. Hij gebruikte al geen chemische middelen. "Mijn vader heeft laten zien dat een chemisch-vrije theeplantage niet alleen rendeert in hoger gelegen gebieden." De thee is voornamelijk bestemd voor de export."Theeplanten kunnen wel drie generaties groeien, in tegenstelling tot andere gewassen. Theetelers kunnen zes tot zeven maal per jaar theebladeren oogsten en verkopen."

Het bedrijf teelt veertien verschillende soorten thee en de planten worden gevoed met een speciale formule, dit is een mix van melk met bio-meststof. "Dit stimuleert de groei van eiwit in de theebladeren en helpt bij het behouden van de versheid."

Het bedrijf is door het ministerie van Landbouw voorzien van het 'Organic Thailand Agriculture Standards Certificate'.