Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Primeurwijn van Wijngaard Wageningse Berg geeft voorproefje

Wijngaard Wageningse Berg heeft een deel van haar nieuwe oogst gebotteld. Deze primeurwijn geeft een voorproefje van de oogst van 2010.

Door de slechte nazomer hebben veel Nederlandse wijngaarden dit jaar een moeizame oogst gekend. Door sterke opbrengstreductie (veel trossen wegknippen in de zomer) en een late oogst is de wijnoogst van de Wageningse Berg wel geslaagd. De late oogst gaf wel veel extra werk omdat de rotte druiven moesten worden uitgesorteerd. Dankzij de vele vrijwilligers is dat goed gelukt.

Weinig tannines

De meeste wijnen zijn vanaf volgend voorjaar te koop. Maar een klein deel van de oogst is op een andere manier gevinifieerd, zodat er een heel fruitige wijn ontstond met weinig tannines. Deze is vanaf nu onder de naam Nieuwe Oogst te koop in wijnwinkels in Wageningen, Bennekom en Renkum.

Stuivende aroma's

De wijn mag geen Primeur heten omdat deze naam is beschermd door Beaujolais. Het type wijn is vergelijkbaar, maar er is een nieuwe experimentele vinificatiemethode gebruikt: koude schilextractie. De wijn heeft stuivende aroma’s en laat zien dat het druivenras Regent in Nederland zelfs in jaren met een koele nazomer een mooie wijn kan leveren.

Bron: HoogenLaag

Publicatiedatum: