Oprichter Terre & Humanisme:

'Bio wordt steeds competitiever'

De in 1994 door Pierre Rabhi opgerichte 'Earth & Humanist Association', begeleidt mensen naar zelfvoorziening op voedselgebied. De directeur Pierre-François Prêt, vertelt over de belemmeringen die de ontwikkeling van de bio-landbouw tegengaan.

Het grootste voordeel van bio-landbouw is volgens hem de rotatie van de gewassen. Hierdoor ontstaan extra schuilplaatsen. De gezondheid van de bodem staat voorop, dat is voor hem de charme. "Het grootste verschil met de conventionele sector is dat bij bio de plant voorop staat. De conventionele landbouw beschouwt de bodem slechts als een eenvoudig substraat, zij verwaarlozen de balans van het ecosysteem."


Deze Marokkaanse proefboerderij wordt gesteund door Terre & Humanisme

Hij pleit voor een toename van het aantal telers. "Dit is noodzakelijk om ook in de toekomst aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Ook is er veel meer mogelijk qua regionaal beleid. In Italië en Oostenrijk is bijvoorbeeld al veel aandacht voor regionale producten. In Frankrijk begint dit op te komen, maar dit heeft nog grote stimulansen nodig."


Van links naar rechts: Pierre-François Prêt, Fettouma Djerrari Benabdenbi, vertegenwoordigster in Marokko, Pierre Rabhi en actrice Marion Cotillard.

Hij blijft optimistisch. "In landen waar we werken, zoals in Marokko en verschillende landen in Centraal-Afrika, merken telers steeds meer de voordelen van bio-teelt. Terre & Humanisme leidt mensen op, zodat zij de productie kunnen verhogen. Ook merk ik dat in Marokko mensen bereid zijn om meer te betalen voor traditioneel en biologisch geteelde producten.'


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.