"Alleen duurzaam gevangen vis"

Vierde generatie Meij Visgroothandel verkoopt bio-vis

Tholen - De Volendamse Meij Visgroothandel is sinds maart Skal-gecertificeerd. Op dit moment hebben ze twee gerookte biologische producten in het assortiment.
 
Meij visrokerij is één van de oudste visrokerijen die nog actief is in Nederland. Alwin Meij en zijn zus Claudia zijn inmiddels de vierde generatie die het bedrijf voortzetten. "Eigenlijk is er in ons bedrijfsproces door de jaren heen niets veranderd. We kopen nog steeds de mooiste verse vis in en pekelen deze in een zoutbad. Vervolgens wordt de vis gerookt. Dit gebeurt uit oogpunt van moderne eisen voor mens en milieu niet meer boven open vuren, maar in gesloten rookkasten", vertelt Alwin.
 

Alwin en Claudia tonen de vis

"We hebben besloten om alleen nog maar duurzaam gevangen vis in te kopen, met het MSC-keurmerk. Dit zodat ook de vijfde generatie makrelen en haringen kan blijven roken. Voor de gekweekte producten kopen wij biologische vis in, zoals de biologisch forel en zalm. Hierdoor zijn we er zeker van dat de vis die we verkopen echt gezond is en niet vol zit met beschermingsmiddelen."
 


Om dit alles in goede banen te lijnen is de visgroothandel BRC-gecertificeerd. Hierdoor is het hele proces van inkopen tot fileren en verpakken geborgd. "Wij hebben ons als vierde generatie toegelegd op dezelfde producten, maar maken deze toegankelijker voor de jonge consumenten."
 
Voor meer informatie:

Alwin Meij
Meij Visgroothandel
Morseweg 41
1131 PG Volendam
0299 651561
alwin@meij.nl
www.meij.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.