Bio-gehalte op markten in Sydney neemt af

Lismore heeft er één, evenals Brisbane. De grootste stad van Australië, Sydney, worstelt echter met de zoektocht naar een plek voor een grote, uitsluitend biologische markt. Elizabeth Taylor heeft 15 jaar geleden initiatief genomen voor de bio-versmarkt in French Forest. Inmiddels is het aandeel van kraampjes met uitsluitend gecertificeerde biologische producten van honderd procent naar slechts 10 procent."Het merendeel van de markten hebben slechts één volledig biologisch kraampje, soms zijn dit er meer", vertelt de van oorsprong Britse Taylor. Ze is ook de oprichter van 'Organic Food Markets', die inmiddels 15 markten in Sydney en Newcastle draaiende houden. "Ik wil bio-voedsel aanbieden tegen de juiste prijzen, maar moet wel kunnen overleven." De meeste standhouders betalen tussen 50 en 140 dollar per dag.

De meeste kraampjes laten met teksten als 'conventioneel, niet gecertificeerd biologisch' duidelijk zien waar het op staat.

Jane Adams, woordvoerster van de Australian Farmers' Markets Association bevestigt wel dat indien bio-producten beschikbaar zijn op de boerenmarkten, deze kraampjes heel vaak als eerste uitverkocht zijn. "Boerenmarkten zijn ook een perfecte afzetmogelijkheid tijdens het langdurige bio-certificeringsproces. Dat is erg belangrijk voor de biologische beweging in het algemeen."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.