Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stelt hiervoor fairtrade bio-koffie beschikbaar

Canadese koffiebrander ondersteunt fondsenwerving

De geur van vers gebrande koffiebonen komt je tegemoet wanneer je een bezoek brengt aan 'Diesel House Coffee Roasters' in het Canadese Bracebridge. Het bedrijf van Todd Willford is zeven maanden geleden opgestart. Diesel House focust op de detailhandel en fondsenwerving-initiatieven voor scholen.

Het biedt een breed scala aan producten, het roosteren staat onder leiding van productiemanager Peter Crawford. Hij braadt de bonen ter plekke, om de meest verse koffie aan te kunnen bieden. De brander waarmee dit gebeurt wordt aangestuurd door een speciaal software-programma.Tot het assortiment behoren onder meer fairtrade biologische mengsels als 'Crazy Goat' en 'Restless Monk' (een uitzonderlijke espresso). De koffie is verkrijgbaar in lokale kruidenierszaken, bij 'Oliver's Coffe' en dankzij seizoensgebonden bewoners breidt dit volgens de eigenaar ook uit naar Toronto.

Het bedrijf biedt ook de mogelijkheid aan scholen en maatschappelijke organisaties om gebruik te maken van de fondsenwervingprogramma's. "Koffie is hiervoor een populair product", vertelt Willford. "Acht op de tien mensen drinken koffie. Alle koffie voor de fondsenwervers is gecertificeerd fairtrade en biologisch. Zo steunen we niet alleen de fondsen, maar ook boeren in ontwikkelingslanden."

Kijk hier voor meer informatie.