
Het biedt een breed scala aan producten, het roosteren staat onder leiding van productiemanager Peter Crawford. Hij braadt de bonen ter plekke, om de meest verse koffie aan te kunnen bieden. De brander waarmee dit gebeurt wordt aangestuurd door een speciaal software-programma.

Tot het assortiment behoren onder meer fairtrade biologische mengsels als 'Crazy Goat' en 'Restless Monk' (een uitzonderlijke espresso). De koffie is verkrijgbaar in lokale kruidenierszaken, bij 'Oliver's Coffe' en dankzij seizoensgebonden bewoners breidt dit volgens de eigenaar ook uit naar Toronto.
Het bedrijf biedt ook de mogelijkheid aan scholen en maatschappelijke organisaties om gebruik te maken van de fondsenwervingprogramma's. "Koffie is hiervoor een populair product", vertelt Willford. "Acht op de tien mensen drinken koffie. Alle koffie voor de fondsenwervers is gecertificeerd fairtrade en biologisch. Zo steunen we niet alleen de fondsen, maar ook boeren in ontwikkelingslanden."
Kijk hier voor meer informatie.