Sulfiet-discussie ook in VS gaande

'Voorgestelde sulfiet-wijzigingen verzwakken bio-standaarden'

De USDA heeft als doel om ervoor te zorgen dat de consument voedsel- en landbouwproducten kan kopen die vervaardigd zijn zonder synthetische additieven, gewasbeschermingsmiddelen en chemicali├źn. Organic Vinters, een Amerikaanse wijnimporteur en retailer, heeft de USDA gevraagd om de normen voor synthetisch geproduceerd sulfiet-normen te verzwakken.Op dit moment hanteert de VS de strengste normen voor bio-wijn in de wereld. Bio-wijn mag geen toegevoegde sulfieten bevatten en niet meer dan 10 ppm van nature voorkomende sulfieten. Als de wijziging gehonoreerd wordt, zal 100 ppm toegevoegde sulfieten worden gehonoreerd. Dit niveau is 30 tot 100 maal hoger dan de van nature voorkomende sulfieten. En dit terwijl consumenten verwachten dat de USDA Organic-wijnen geen toegevoegde sulfieten bevatten.

Het belang van handhaving van strenge bio-normen voor wijn wordt onderstreept door de recente controverse in Europa omtrent de goedkeuring van de Europese wijnproductie-standaarden. Dit liep spaak op het sulfiet-limiet.

Men pleit nu voor de verdediging van de VS-normen, zodat zij de hoogste standaard kunnen behouden.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.