Project EnergieRijk van Acrres

Eerste biobased kringloop gerealiseerd in Flevoland

Vrijdag 15 oktober aanstaande worden tijdens een speciale bijeenkomst twee onderdelen van het Acrres-project 'EnergieRijk' gepresenteerd. Met de realisatie van deze twee onderdelen, vergistings- en bio-ethanolinstallatie, is de eerste regionale biobased kringloop in Flevoland gerealiseerd.

Uniek aan deze kringloop is de koppeling van een vergistings-installatie aan het fabricageproces van ethanol waarbij gebruik wordt gemaakt van elkaars reststromen als inputstroom. Het concept is gericht op lokale productie van ethanol (benzinevervanger voor bijvoorbeeld auto’s), waardoor transport van biomassa plaats maakt voor transport van de energiedrager. Daarnaast wordt de rentabiliteit van vergisters verhoogd en regionale nutriënten- en koolstofkringloop gesloten. Tijdens de Upload EnergieRijk worden de deelnemers geïnformeerd over de laatste stand van zaken.De eerste regionale biobased kringloop van EnergieRijk is een voorbeeld dat zeker niet misstaat in het boek Groene Parels van Douwe Faber. In dit boek doet Faber, gespecialiseerd in duurzame energie, verslag van een aantal voorbeelden uit zijn dagelijkse praktijk over aansprekende en vernieuwende projecten op dit terrein. Hij laat hiermee zien dat wij schoner, gezonder en goedkoper kunnen leven zonder onze verslaving aan olie en gas. Faber overhandigt tijdens de bijeenkomst het eerste exemplaar van zijn boek aan Flevolands gedeputeerde Andries Greiner.

EnergieRijk is een koepelproject rondom nieuwe vormen van duurzame energie, zoals biovergister, bioethanol, algen en zonenergie. EnergieRijk is een samenwerking tussen Eneco en Wageningen UR en wordt mede gefinancierd door de EU (EFRO) en de Provincie Flevoland.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.