Cradle to Cradle-goeroe Braungart spreekt tijdens Macropak

Prof. Dr. Michael Braungart, schrijver van het boek 'Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things', geeft tijdens de vakbeurs Macropak een lezing over zijn visie op duurzaam ontwerpen. Op 7 oktober 2010 spreekt de Duitse chemicus, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, op uitnodiging van Royal Haskoning en VNU Exhibitions om 14.00 en 16.00 uur in Theater Blauw.

Volgens hem kunnen alle gebruiksvoorwerpen volledig worden gerecycled. Echter alleen als ieder product, technisch en biologisch, zijn eigen recycle-cyclus krijgt. Op deze manier wordt de huidige generatie zelfvoorzienend en wordt de volgende generatie ontzien.

De Duitse chemicus Michael Braungart staat al jaren aan de basis van recycling en het gebruik van 'groene' productietechnieken. Hij is van mening dat Cradle to Cradle geen extra geld hoeft te kosten: "Alle Cradle to Cradle producten zijn goedkoper dan de originele, omdat je niet langer technieken toevoegt om de schadelijke effecten te beperken. Voorwaarde is dat de mens begrijpt dat iets dat minder slecht is, niet altijd goed is. We denken bijvoorbeeld het milieu te beschermen door minder stroom te gebruiken. We beschermen echter niet, we vernietigen alleen minder."

Aanmelden

Om deze en / of andere lezingen te bezoeken is aanmelding vooraf noodzakelijk via de registratiemodule voor de Industriële Week, www.industrieleweek.nl. Reeds aangemelde bezoekers ontvangen voor de beurs een mail waarmee ze zich alsnog kunnen aanmelden voor een lezing.

Informatie over de Industriële Week 2010: www.industrieleweek.nl.
Informatie over Macropak: www.macropak.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.