Brusselse Aquiris gaat slib tot bioplastic verwerken

Tegen eind oktober start de Brusselse waterzuiveringsmaatschappij Aquiris met de bouw van een industrieel prototype voor de verwerking van slib tot bioplastic. Eind dit jaar zouden al enkele tientallen kilogram bioplastic per week moeten worden geproduceerd. Aquiris realiseert met het project naar eigen zeggen een wereldprimeur. Op termijn wil Aquiris, dochter van de nutsgroep Veolia, het prototype omvormen tot een grotere fabriek. Een timing voor die realisatie werd echter niet gegeven.

Bioplastic wordt onder meer gebruikt voor bumpers en dashboards in de autosector. Er zijn echter ook mogelijkheden in andere sectoren. Daarover zullen tests worden uitgevoerd, onder meer op het gebied van weerstand en elasticiteit. Aquiris verwerkt al slib tot technozand, dat wordt gebruikt in de bouwindustrie. Daarnaast produceert het bedrijf ook biogas.

Bron: Express.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.