
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Frankrijk omarmt biologische wijnen
Biologische wijnverkoop in Frankrijk met 60% toegenomen
Het areaal waarop in Frankrijk biologische wijnbouw plaatsvindt, is vorig jaar met bijna 40 procent gestegen. Het aantal biologische wijngaarden is ook toegenomen, met ruim 31 procent. Het aantal wijngaarden dat met het omschakelingsproces begonnen is steeg naar 72 procent.
Uit cijfers van Agence BIO - een samenwerkingsverband van organisaties die de biologische landbouw bevorderen - blijkt dat 4,6 procent van alle wijngaarden in Frankrijk nu biologisch geclassificeerd zijn.
De biologische wijnverkoop is met 60 procent toegenomen, met een omzet van 30,6 miljoen dollar (6,8 miljoen flessen) tussen april 2009 en april 2010. Dit terwijl de totale wijnmarkt slechts 3 procent groeide.
Uit cijfers van Agence BIO - een samenwerkingsverband van organisaties die de biologische landbouw bevorderen - blijkt dat 4,6 procent van alle wijngaarden in Frankrijk nu biologisch geclassificeerd zijn.
De biologische wijnverkoop is met 60 procent toegenomen, met een omzet van 30,6 miljoen dollar (6,8 miljoen flessen) tussen april 2009 en april 2010. Dit terwijl de totale wijnmarkt slechts 3 procent groeide.
Publicatiedatum:
Auteur:
Lenneke Pors-Schot
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Flevosap introduceert biodynamische lijn OERsappen
- 2022-05-12 Gouden medaille voor Ur-Pilsener, zilver voor Oertarwe blond
- 2022-05-06 SodaStream breidt uit met biologische fruitsmaken
- 2022-05-05 "Onze kokosazijn is zeker iets bijzonders"
- 2022-05-04 Nu ook pils in blik van De Leckere
- 2022-05-02 Kombucha microdrinks hebben 90% kleinere CO2 footprint
- 2022-04-28 Nieuwe variant limonadesiroop Agropošta: Citroengras & gember
- 2022-04-28 Statiegeld ontvangen via supermarktapp
- 2022-04-26 Roompot schenkt voortaan alleen duurzame wijnen
- 2022-04-22 Binnenkort in de bio-winkels: Dr. Antonio Martins Suco
- 2022-04-14 "100% biologisch koffie- en thee-assortiment moet lukken"
- 2022-04-08 Nieuw: Ginger Turmeric Pineapple in fles van 0,75 liter
- 2022-03-30 Sri Lankaanse theepluksters verdienen eerlijk salaris dankzij thee-abonnement
- 2022-03-30 Isola Bio introduceert 2 eiwitrijke granendranken
- 2022-03-24 Gaat de koninklijke familie bio-wijn maken op Koningsdag?
- 2022-03-23 Frankrijk nu wereldwijd grootste producent biologische wijnen
- 2022-03-22 Sapinca wint World Food Innovation Award voor 'best drink'
- 2022-03-21 Molenhof Talks ontving Camille Depuydt van 'Pajottenlander'
- 2022-03-18 Bio-softdrink Razzle maakt de stap naar Nederland
- 2022-03-16 Drie nieuwe zomerbieren