Gratis fruitbomen voor bio-telers

Oostenrijkse telers krijgen hogere prijs voor biologisch sap

De productie van biologische sappen is de afgelopen jaren sterk toegenomen in Oostenrijk. Niet alleen handelaren verwerken hun biologische oogst. Ook diverse bekende merken hun assortiment uitgebreid met biologische sappen.Het afgelopen jaar is 2614 ton biologische oogst verwerkt tot sappen, hiervan was 521 ton afkomstig uit Oberösterreich. De biologische boeren ontvingen 0,18 euro voor een kilo peren en 0,22 euro voor een kilo appelen. "Dat is meer dan vier keer de prijs van hun conventionele tegenhangers", zegt Sigrid Weissengruber van Bio Austria in de regio. Wel is belangrijk dat het gehele verwerkingsproces gecertificeerd moet zijn, niet alleen de vruchten.

Ze verwacht dit jaar soortgelijke prijzen, wel is de perenteelt waarschijnlijk zwak. Momenteel loopt de 'Bio-Obstbaum-Tour' van Bio Austria in Oberösterreich. De biologische boeren ontvangen gratis biologische fruitbomen. Het is de bedoeling dat er weer veel bomen worden aangeplant. In de afgelopen decennia Zijn de hoge bomen van de boomgaarden verdreven. "Boomgaarden zijn niet alleen de basis van producten van goede kwaliteit, maar zijn ook belangrijk voor het milieu en het behoud van de biodiversiteit", aldus Weissengruber.

In het eerste kwartaal is het marktaandeel van verse biologische producten (melk, fruit en groenten) in Oostenrijk met 40 procent naar 7,8 procent gestegen. In het kader van de campagne wordt ook nog gratis biologische melk verspreid in het centrum van Linz. 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.