Plastic gemaakt van dop van cashewnoot ontwikkeld

Een Japans bedrijf heeft een bijzonder soort plastic ontwikkeld: bioplastic van niet eetbare planten of delen daarvan. Zo is het bedrijf erin geslaagd om een soort plastic te maken uit de doppen van cashewnoten. Het plastic is stevig genoeg om voor de behuizing van diverse elektronische apparaten gebruikt te worden. Een doorbraak.

Er wordt door wetenschappers al lang met man en macht gezocht naar een milieuvriendelijke tegenhanger van plastic. De huidige alternatieven zijn goed, maar niet goed genoeg. Ze maken namelijk gebruik van plantencellen en wonderolie (olie uit de vrucht van de wonderboom). Het plastic dat hier uit voortkomt, is niet bestand tegen hitte of water en dat maakt de toepassingen ervan beperkt.

Daarnaast worden veel alternatieven gemaakt uit planten die ons ook van voedsel voorzien. En dat is niet direct een oplossing, maar eerder een uitstel van executie. Zo’n massaproductie kan leiden tot een tekort aan voedsel waardoor op een heel ander vlak weer problemen ontstaan.

Het nieuwe bio-plastic zou deze tekortkomingen volgens het Japanse bedrijf niet hebben. En daarmee lijkt een duurzaam en milieuvriendelijk massaproduct geboren. Want plastic is tenslotte overal. En datzelfde kan niet gezegd worden van de fossiele brandstoffen waar het uit gemaakt wordt. Bovendien zorgt het huidige plastic voor een vervuiling van het milieu, omdat de afbraak ervan lang op zich laat wachten.

Bron: Schientias

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.