Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

With a touch of Rose haalt hoge score bij Rank a Brand

Op de Rank a Brand website kunnen consumenten vergelijken hoe transparant, groen en fair merken zijn. With a touch of Rose bezet momenteel de tweede plek in de sector Fashion, Clothing & Shoes and staat zelfs op de eerste plaats in de categorie Baby & Children. Bij With a touch of Rose wordt dit beschouwd als stimulans voor een nog betere bedrijfsvoering.

Hoge score

Bij Rank a Brand scoort With a touch of Rose momenteel de tweede plek in de sector Fashion, Clothing & Shoes en zelfs de eerste plaats in de categorie Baby & Children. De beoordeling bij Rank a Brand vindt plaats door hun vrijwilligers community. Aan de hand van een vragenlijst met handleiding maken deze 'rankers' een strenge beoordeling van de door de merken zelf gepubliceerde informatie. De vaste thema’s zijn arbeidsomstandigheden/ mensenrechten, milieu en klimaatverandering.

Anne-Rose, eigenaresse over de score bij Rank a Brand: "Wij willen groene en eerlijke producten leveren middels een idem bedrijfsvoering. De score bij Rank a Brand erkent dat enerzijds, maar laat ook duidelijk punten zien ter verbetering. De score is voor ons een stimulans om nog duurzamer te gaan werken en dan met name natuurlijk op de punten, waar nu nog een vinkje ontbreekt."

Over With a touch of Rose

With a touch of Rose ontwerpt en vervaardigt baby producten: producten om te zorgen, dragen en opbergen. With a touch of Rose biedt pragmatische, no-nonsense producten. De huidige collectie bestaat uit pyjamazakken, luierzakken, kruikzakken en dus slaapzakken en draagdoeken. Deze babyproducten voelen zacht aan en worden in India gemaakt van kwaliteit katoen. Daarbij is de katoen ook biologisch en eerlijk geproduceerd. Alle katoenproducten uit het assortiment van With a touch of Rose dragen het GOTS-logo en hebben het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade.

Biologisch en Fairtrade

Biologisch katoen is een bewezen opkomende trend. Het uitgangspunt voor biologisch katoen is: 'Werk met de natuur, niet tegen de natuur'. De biologische katoenteelt maakt gebruik van natuurlijke compost en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het biologische katoen dat With a touch of Rose gebruikt voor haar producten is bovendien Fairtrade gecertificeerd en draagt het Max Havelaar keurmerk.

Het Fairtrade concept is erop gericht om producten op de markt te brengen, waarvoor een rechtvaardige prijs aan de producten in de landen van herkomst wordt betaald. Fairtrade laat handel een bijdrage leveren aan ontwikkeling van de boeren én het land.

Anne-Rose vertelt: "Tijdens het bezoek aan het dorp Ghodgeawan vroegen mijn mede bezoekers, Indiërs, aan de kinderen: In welke klas zit je? Ik daarentegen vroeg: Hoe oud ben je? Het lijkt wellicht een klein verschil, maar in India is dit een wereld van verschil. Hier in Nederland gaan immers alle kinderen gewoon naar school. Voor de kinderen van Ghodgeawan is het nog altijd bijzonder, maar wel mogelijk dankzij de Fairtrade premium vergoeding op de katoen."

With a touch of Rose is koploper op het gebied van Fairtrade gecertificeerd katoen in Nederland. Daarmee is zij nog altijd één van de weinige bedrijven, die op dit moment dit keurmerk in Nederland op katoen mogen voeren; sterker nog With a touch of Rose is de enige die het Max Havelaar keurmerk mag dragen op dit type baby producten! Meer informatie kun je vinden op de website www.withatouchofrose.nl

Bron: Babytjesnieuws
Publicatiedatum: