Biologisch bier op oogstfestijn in het Openluchtmuseum

In het weekend van 28 en 29 augstus 2010 is er een historisch oogstfestijn in het Openluchtmuseum. Het graan is gemaaid en de oogstwagen is uitbundig versierd. Zo weet de buurt dat de boer zijn laatste schoven van het land haalt, maar het werk is nog lang niet gedaan. Bij het middageten rijdt de museumbrouwer het eerste oogstbier van ’t Goeye Goet naar de akker om het werkvolk – en bezoekers – kennis te laten maken met deze smakelijke biologische dorstlesser.

Oogstbier van de museumbrouwer

De oogsttijd is de warmste tijd van het jaar. Het werkvolk dat op het akkerland bezig was met maaien, binden en ophokken was dorstig. De boer reed een vat bier naar het land gereden om de dorst te lessen. De brouwer van het Openluchtmuseum liet zich inspireren door die historische oogsttijd en brouwde een meergranenbier van biologisch geteelde gerst, rogge, haver en tarwe. Zaterdag en zondag brengt de museumbrouwer oogstbier van ’t Goeye Goet aan. Bezoekers mogen dan kennismaken met zijn nieuwste trots; een mollig, smaakvol èn biologisch biertje.

Bron: Tourpress

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.