Land biedt unieke grondstoffen

Ecocert werkt aan ontwikkeling biologische teelt in Nepal

Een delegatie van Ecocert onderzoekt de mogelijkheden om de biologische handel in Nepal van de grond te krijgen. In dat kader organiseerde Ecocert op 11 augustus een bijeenkomst op nationaal niveau in Kathmandu. Hier kwamen erg veel bedrijven op af, waaronder biologische detailhandelaren, vertegenwoordigers van kruidenbedrijven en thee- en koffiehandelaren. Ecocert wilde tijdens de bijeenkomst haar diverse biologische certificatiediensten promoten.

In de regio tussen de Himalaya en de dichtbeboste bossen van Terau groeien enkele zeldzame wilde kruiden en planten die al duizenden jaren erg gewaardeerd worden door de lokale bewoners. "Nu is de tijd gekomen dat de rest van de wereld hun werkelijke waarde kan gaan zien. De conventie werd bijgewoond door meer dan dertig grote bedrijven, er werd onder meer gesproken over het belang van biologisch en de normen waaraan voldaan moet worden. "Het is heel bemoedigend om de toenemende bewustwording over biologische productie bij de Nepalese agrarische zakenmensen te zien", zegt de nieuw benoemde commerciële vertegenwoordiger van Ecocert in Nepal, de heer Shanker Gurung. "Ecocert is duidelijk een grote naam, hun toewijding om de internationale biologische markt uit het nichedal te halen is erg inspirerend."

"Veel ondernemers hier willen graag meer te weten komen over biologische landbouw, naast de export zie ik ook een groot potentieel op de binnenlandse markt", vervolgt Gurung. "In de Zuid-Aziatische regio is zeer uniek voedsel te vinden, evenals vezels en aromatische planten. Ik ben ervan overtuigd dat een toename van de biologische productie van deze grondstoffen in het beste belang is van de biologische consument en de aarde", zegt Dr. Selvam Daniel van Ecocert India.

17-08-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven