Vezels geschikt voor verpakkingsmateriaal

Kokosnoten kunnen de nieuwe duurzame verpakkingstrend worden

De eigenschappen van de kokosnoot maakt het een perfecte kandidaat voor milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Het 'groene' Amerikaanse bedrijf Whole Tree werkt op dit moment al aan de ontwikkeling hiervan. De kokosvezels die normaal zou worden verwijderd, kunnen verwerkt worden tot materialen die stevig genoeg zijn voor verpakkingen. De vezels kunnen qua dichtheid, waterabsorptie concurreren met de meeste conventionele materialen, zonder dat gebruik worden gemaakt van chemische bindmiddelen.

Whole Tree, een bedrijf van onderzoekers aan de Bayloruniversiteit dat groene materialen ontwikkeld, is bezig met de ontwikkeling van commercieel verkrijgbare kokosnoot-onderdelen die gemakkelijk kunnen worden toegepast in verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld in meeneemdozen voor restaurants. De kokosvezelfs zijn inmiddels al een hit bij bedrijven die verpakkingen ontwerpen.

De nieuwe mogelijkheden van de kokosnoten kan een impuls geven aan de kokosnoottelers over de hele wereld. De Apcc, een organisatie die kokosnootproducenten uit de Aziatische- en Stille Oceaanregio vertegenwoordigt, zet zich in om het bewustzijn over de vele toepassingen te vergroten.

In aanvulling op groene verpakking, kan de kokos gebruikt worden voor vloerbedekking, meubels en tuingereedschap.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.